Kremowa Zupa Kalafiorowa Z Imbirem
Kremowy kalafior z zupą imbirową wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 92 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 175 kalorii, 4G białka, oraz 14g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako niedrogi dodatek do Jesień. Jeśli masz oliwę z oliwek, pół na pół, udekoruj: zapiekany przegrzebek morski i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest solidne. Spróbuj Kremowa zupa kalafiorowa z okruchami kalafiora parmezanem, Zupa mojej siostry: kremowa Curry Squash i zupa z kalafiora, oraz Curry zupa Kalafiorowo-imbirowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na średnim ogniu w dużej, głębokiej patelni saute, aż się połysk.
Dodać kalafior, następnie cebulę; saute, mieszając bardzo mało na początku, a następnie częściej, aż warzywa zaczną się złotobrązowe, 7 do 8 minut.
Zmniejszyć ogień do niskiej i dodać masło, cukier i czosnek; kontynuować gotowanie, aż wszystkie warzywa będą bogate plamisty kolor karmelu, o 10 minut dłużej.
Dodaj imbir, kurkuma, szafran i pieprz cayenne; nadal saute aż pachnące, 30 sekund do 1 minut dłużej.
Dodać bulion; doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, częściowo pokryte, aż kalafior jest miękki, o 10 protokół.
Używając blendera zanurzeniowego lub tradycyjnego blendera, puree, aż będzie bardzo gładkie, od 30 sekund do 1 minuty. (Jeśli używasz tradycyjnego blendera, odpowietrz go, usuwając wyskakujący środek pokrywy lub podnosząc jedną krawędź pokrywy. Przykryć pojemnik blendera ręcznikiem kuchennym. Aby "wyczyścić" pojemnik, wlej trochę pół na pół, krótko zmiksuj, a następnie dodaj do zupy.)
Wróć do patelni( lub garnka do zupy); dodaj tyle pół na pół, aby mieszanina była podobna do zupy, ale wystarczająco gruba, aby unosić dekorację. Doprawić do smaku, w razie potrzeby dodać sól i pieprz.
Rozgrzać, kadzi do misek, udekorować i podawać.