Kremowa zupa cytrynowa z klopsikami z mięty jagnięcej

Kremowa zupa cytrynowa z miętowymi klopsikami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,86 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 462 kalorie. Ten przepis służy 6. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis jest lubiany przez 21 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Mieszanka pieprzu, zupa i porcji, ząbek czosnku, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Przyprawione Klopsiki Jagnięce Z Sosem Jogurtowym Cytrynowo-Miętowym, Klopsiki jagnięce z kremem pomidorowo-miętowym, oraz Klopsiki jagnięce z miętą Gremolata-Keto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób klopsiki: w dużej misce połącz jajko, panko, mleko, czosnek, skórkę cytrynową, miętę, pietruszkę, sól i pieprz i odstaw na kilka minut, aby okruchy zmiękły.
Dodać jagnięcinę, rozbijając palcami i dobrze wymieszać z rękami.
Mokrymi rękami uformuj mieszaninę mięsa na 3/4 cala. kulki (użyj około 3/4 łyżeczki. dla każdego) i ustawić na blasze do pieczenia. Schłodzić, aż trochę mocniejsze, o 15 minut.
Tymczasem zrób zupę: w dużym przykrytym garnku przynieś bulion i skórkę na wolnym ogniu.
Dodać ryż i dusić na małym ogniu, częściowo pokryte, aż ryż jest al DENTE, o 20 protokół.
Podczas gotowania zupy, rozgrzać olej na dużej, ciężkiej patelni (najlepiej nieprzywierającej) na średnim ogniu. Gotować klopsiki w 2 partiach, zmieniając raz na brązowy z 2 stron, w sumie około 6 minut. Potrząśnij patelnią, zwijając klopsiki do brązowienia trochę dalej. Za pomocą szczelinowej łyżki przenieś klopsiki na papierowe ręczniki.
Łyżką szczelinową usuń skórkę z zupy i wyrzuć.
Dodać klopsiki i doprowadzić do duszenia na dużym ogniu. Wyłącz ogrzewanie.
W średniej misce ubij jajka, aby zmiksować i dodać sok z cytryny.
Ubić w kadzi gorącej zupy. Pojedynczo ubijamy jeszcze 5 kadzi zupy, a następnie mieszamy do garnka. W razie potrzeby przewijaj na małym ogniu.
Podawać natychmiast z większą ilością mięty i pietruszki.
Opanowanie klopsików. Brzmią rustykalnie, ale to delikatne rzeczy, które cierpią z powodu nadmiernego obchodzenia się. Oto wskazówki, jak sprawić, by wyszły dobrze.
Mieszanie: zawsze zacznij od mieszania bułki tartej (które utrzymują klopsiki z coraz trudne), wszelkie płyny, i przyprawyten dodać mięso. Zatrzymaj, gdy mieszanina wygląda na równomiernie wymieszaną; nie przepracuj jej.
Formowanie: zwilż ręce zimną wodą, aby mieszanina mięsa nie przyklejała się podczas toczenia w kulki. Jeśli nadal jest lepki, pozostaw na kilka minut w lodówce.
Browning: dobra skórka pomaga klopsikom zachować swój kształt, jeśli mają gotować na wolnym ogniu w gęstym sosie. Jeśli jednak planujesz zjeść je samodzielnie lub dodać do bulionu, lekkie smażenie na patelni wystarczy.