Kremowa Zupa Cebulowa Biała

Kremowa Zupa Cebulowa Biała
Kremowa Biała zupa cebulowa może być tylko zupą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 562 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 2,17 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz oliwę z oliwek, szalotki, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Kremowa Zupa Cebulowa, Kremowa Zupa Cebulowa, oraz Kremowa Zupa Musztardowo-Cebulowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Włożyć szalotkę do małej niereaktywnej miseczki. Ocet winny, cukier i 1 szklankę wody zagotować w małym rondlu, mieszając w celu rozpuszczenia cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Polać szalotką, schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
3
DO AHEAD: szalotki mogą być marynowane 5 dni wcześniej. Przykryć i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
1
Rozgrzać olej na średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać cebulę, doprawić solą i gotować, często mieszając, aż będzie miękka, 5-7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
SólSól
3
Dodaj wino, ocet, cukier, cynamon, anyż, płatki czerwonej papryki i ziele angielskie. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż płyn zgęstnieje i syropy, 40-45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Anyż GwiaździstyAnyż Gwiaździsty
Ziele AngielskieZiele Angielskie
CynamonCynamon
OcetOcet
CukierCukier
WinoWino
4
DO AHEAD: dżem może być wykonany 5 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
1
Rozgrzać olej w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać cebulę, por, seler, czosnek, chile, i imbir; doprawić solą. Gotować, często mieszając, do miękkości (nie pozwól brązowy), 10-12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
CebulaCebula
Papryka ChiliPapryka Chili
PorPor
SólSól
3
Dodaj wino i mirin do garnka, doprowadzić do wrzenia i gotować, aż zmniejszy się o połowę, o 4 protokół. Zmniejszyć ogień do medium, przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie miękka i półprzezroczysta, 25-30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Odstawić do ostygnięcia, następnie wymieszać w blenderze, aż będzie gładka. Przecedzić do dużej miski i wymieszać ze śmietaną (w razie potrzeby cienką z wodą); doprawić solą. Podgrzej zupę w czystym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
WodaWoda
SólSól
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
GarnekGarnek
5
Zrób z wyprzedzeniem: zupę można przygotować 2 dni wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
6
Schłodzić; przykryć i schłodzić.
1
Masło rozgrzać na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować chleb, aż złoty, o 3 protokół (będziesz miał 2 dodatkowe). Flip, top z serem, przykryć, i gotować, aż ser się stopi, o 4 protokół. Top toasty z marynowaną szalotką i szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
MasłoMasło
SerSer
SzczypiorekSzczypiorek
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Łyżka dżemu do każdej miski, wlać zupę wokół, i top z tostami.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Składniki

591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo mielony czarny papier do smakuświeżo mielony czarny papier do smaku22 łyżki roztopionego masłabrioche, ćwiartkabrioche, ćwiartka2łodygi selera naciowego, posiekanełodygi selera naciowego, posiekane0Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino113opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeSer Fontina, tartySer Fontina, tarty11 łyżka suszonego oreganoposiekany świeży szczypiorekposiekany świeży szczypiorek4ząbki czosnkuząbki czosnku22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuposiekany obrany imbirposiekany obrany imbir0Batoniki toffi Heathziele angielskie mieloneziele angielskie mielone2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)6krewetki i żyłkiSól koszernaSól koszerna1por, tylko białe i bladozielone części, cienko pokrojonepor, tylko białe i bladozielone części, cienko pokrojone1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina11 łyżka suszonego oregano1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1( bakłażany)czerwona cebula, cienko pokrojonaczerwona cebula, cienko pokrojona0Batoniki toffi Heathpokruszone płatki czerwonej paprykipokruszone płatki czerwonej papryki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesproszkowane nasiona lubczykusproszkowane nasiona lubczyku591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1serrano chile, sadzone, posiekaneserrano chile, sadzone, posiekane2szalotka, cienko pokrojona w krążkiszalotka, cienko pokrojona w krążki1anyż Gwiaździstyanyż Gwiaździsty591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej11 łyżka suszonego oreganopasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło niesolonemasło niesolone4largescebula biała, cienko pokrojonacebula biała, cienko pokrojona591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweocet winny białyocet winny biały
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn