Kremowa Biała zupa cebulowa może być tylko zupą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 562 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 2,17 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz oliwę z oliwek, szalotki, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Kremowa Zupa Cebulowa, Kremowa Zupa Cebulowa, oraz Kremowa Zupa Musztardowo-Cebulowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Włożyć szalotkę do małej niereaktywnej miseczki. Ocet winny, cukier i 1 szklankę wody zagotować w małym rondlu, mieszając w celu rozpuszczenia cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-o
2
Polać szalotką, schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
3
DO AHEAD: szalotki mogą być marynowane 5 dni wcześniej. Przykryć i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
1
Rozgrzać olej na średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodać cebulę, doprawić solą i gotować, często mieszając, aż będzie miękka, 5-7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Sól
3
Dodaj wino, ocet, cukier, cynamon, anyż, płatki czerwonej papryki i ziele angielskie. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż płyn zgęstnieje i syropy, 40-45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Anyż Gwiaździsty
Ziele Angielskie
Cynamon
Ocet
Cukier
Wino
4
DO AHEAD: dżem może być wykonany 5 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem
1
Rozgrzać olej w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodać cebulę, por, seler, czosnek, chile, i imbir; doprawić solą. Gotować, często mieszając, do miękkości (nie pozwól brązowy), 10-12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Seler
Czosnek
Imbir
Cebula
Papryka Chili
Por
Sól
3
Dodaj wino i mirin do garnka, doprowadzić do wrzenia i gotować, aż zmniejszy się o połowę, o 4 protokół. Zmniejszyć ogień do medium, przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie miękka i półprzezroczysta, 25-30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Odstawić do ostygnięcia, następnie wymieszać w blenderze, aż będzie gładka. Przecedzić do dużej miski i wymieszać ze śmietaną (w razie potrzeby cienką z wodą); doprawić solą. Podgrzej zupę w czystym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Woda
Sól
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-o
Garnek
5
Zrób z wyprzedzeniem: zupę można przygotować 2 dni wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa
6
Schłodzić; przykryć i schłodzić.
1
Masło rozgrzać na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować chleb, aż złoty, o 3 protokół (będziesz miał 2 dodatkowe). Flip, top z serem, przykryć, i gotować, aż ser się stopi, o 4 protokół. Top toasty z marynowaną szalotką i szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Masło
Ser
Szczypiorek
Chleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Łyżka dżemu do każdej miski, wlać zupę wokół, i top z tostami.