Kremowa Zielona Zupa Chile
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kremowej zielonej zupy Chile. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 303 kalorie, 12g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.91 za porcję. Jeśli masz meksykańską cremę, chiles, liście kolendry i kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. 22 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Kremowa Zielona Zupa Chile, Kremowa Zielona Zupa Chile, oraz Kremowy Zielony Rosół Chile dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim garnku na średnim ogniu, połączyć cebulę, czosnek, 1 filiżanka ziaren kukurydzy, 2 puszki chiles, kurczak, i Meksykańskie przyprawy. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Tymczasem, roztopić masło na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodaj pozostałą kukurydzę i zielone chiles.
Dodać grzyby i smażyć przez 10 minut, lub aż woda z grzybów zostanie uwolniona i odparowana; odstawić.
Przenieść mieszaninę chile do blendera. Puree do gładkości, w razie potrzeby pracując partiami. * (Wskazówka: Blender przykryć ręcznikiem i pulsem.) Powrót puree na patelni i dodać smażone warzywa. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz do małego ognia i wymieszaj meksykańską śmietanę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać zupę na gorąco z kolendrą i serem cotija.