Kremowa Zapiekanka Z Dyni
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Kremowa zapiekanka z dyni może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 617 kalorii, 30g białka, oraz 38 g tłuszczu. Na 2,88 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 184 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka cebuli, grubo ser mozzarella, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to 2ways2percent: Pizzan z dyni i kremowy Puree z dyni z przegrzebkami i boczkiem, Zapiekanka Z Dyni, oraz Zapiekanka Z Dyni.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C). Posmaruj naczynie zapiekane 9x13 cali.
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę w gorącym oleju, aż zmiękną, o 10 protokół. Wymieszać z dyni i czosnkiem; doprawić solą. Gotować mieszaninę squasha, mieszając od czasu do czasu, aż squash będzie lekko miękki, o 10 protokół.
Dodać wodę, jeśli mieszanina będzie zbyt sucha.
Przenieść mieszaninę squasha do przygotowanego naczynia żaroodpornego.
Lekko ubić jajka w misce; wymieszać z kwaśną śmietaną, parmezanem, bazylią i czarnym pieprzem.
Wlać mieszaninę jajek na mieszaninę squasha; top z serem mozzarella.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż squash będzie miękki i ser mozzarella jest bulgotanie, o 30 protokół.