Kremowa zapiekanka z brukselki z serem pleśniowym
Kremowa brukselka zapiekana z serem pleśniowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 432 kalorie, 19g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Mieszanka śmietany, brukselki, musztardy zbożowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kremowa Zapiekanka Z Brukselki, Kremowa Zapiekanka Z Brukselki, oraz Kremowy serowy brukselka Au Gratin.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 Stopni Fahrenheita i przynieś średni garnek osolonej wody do wrzenia.
Masło płytkie naczynie do pieczenia i odstawić.
Dodać brukselkę do wody, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 3 minuty.
Odcedzić, dobrze osuszyć i ułożyć kiełki w masle do pieczenia. Ser pleśniowy pokruszyć na kiełkach.
W małej misce ubij razem śmietanę, mleko i musztardę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wlać mieszaninę śmietany na wylewki, top z parmezanem, i przenieść do piekarnika.
Piec, aż krem bąbelkuje, a góra zaczęła brązowieć, 20-25 minut. Pozostawić do ostygnięcia na kilka minut przed podaniem.