Kremowa tarta Limonkowa z kruchą skórką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj kremowej tarty z limonką z kruchą skórką. Ten przepis służy 8 i kosztuje 82 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 401 kalorii, 7G białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, jajka, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tarta cytrusowa z kruchą skórką, Tarta rabarbarowa z kruchą skórką, oraz Tarta Cytrynowa Z Kruchą Skórką.
Instrukcje
Przygotować skorupę: w misce robota kuchennego mąki impulsowej, cukierników cukru i soli, aż dobrze połączone i jednolite w konsystencji.
Dodać masło i żółtko jaj pulsujące jeszcze kilka razy, aż mieszanina będzie krucha i gruba. Uformuj ciasto na krążek o średnicy 3/4 cala, zawiń w folię i schłodź co najmniej 30 minut.
Schłodzone ciasto przełożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą. Użyj lekko mąki wałka do ciasta, aby rozwałkować ciasto na około 12-calową rundę. Ostrożnie przełożyć ciasto na 10-calową patelnię z wyjmowanym dnem. Przyciąć krawędzie starannie. Chill co najmniej 30 minutes.In w międzyczasie umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej.
Rozgrzać piekarnik do 350 stopni F. Linia schłodzonej skorupy z pergaminem i wypełnić ciężarami ciasto, surowy ryż, lub suszona fasola.
Piec na środkowej półce, aż brzeg będzie bladozłoty, około 20 minut. Ostrożnie usuń pergamin i ciężary. Kontynuuj pieczenie kolejne 10 minut.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia na patelni na stojaku. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 300 stopni F. przygotuj nadzienie: w dużej misce użyj trzepaczki, aby ubić 6 jajek, aż będą dobrze włączone i spienione.
Dodaj śmietanę, cukier granulowany, skórkę z limonki i sok z limonki.
Trzepaczka aż tylko połączone.
Ułożyć skorupę tarty na patelni do pieczenia.
Wlać trzy czwarte mieszanki napełniającej do skorupy. Ostrożnie przenieś tartę i blachę do środkowego stojaka piekarnika.
Pozostałe nadzienie wlać do skorupki. Możesz nie używać wszystkiego.
Piec tarta aż ledwo ustawić, ale nadal chwieje się w środku, o 40 min.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić tartę do całkowitego ostygnięcia w patelni na stelażu, a następnie schłodzić, przykryć, aż ostygnie, co najmniej 2 godziny. Doprowadzić do temperatury pokojowej, aby służyć.
Dekoruj plastrami limonki, opcjonalnie.