Kremowa Sałatka z ziemniaków i Prosciutto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj kremowej sałatki ziemniaczanej i Prosciutto. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 453 kalorie, 7G białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Jeśli masz prosciutto, oliwę z oliwek, musztardę mieloną z kamienia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kremowa Sałatka z ziemniaków i Prosciutto, Sałatka Prosciutto i Crottin z kremowym winegretem Lardon, oraz Wiosenna Sałatka Z Burakami, Prosciutto I Kremowym Sosem Cebulowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób sałatkę: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Posmaruj blachę do pieczenia oliwą ułóż prosciutto w jednej warstwie.
Piec, aż tłuszcz jest renderowane i prosciutto jest chrupiące, 12 do 14 protokół.
Wyjąć prosciutto do stojaka i ostudzić całkowicie, a następnie rozbić na kawałki i odstawić.
W międzyczasie napełnij duży garnek zimną wodą; dodaj ziemniaki i szczyptę soli. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średnio niski i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki są po prostu przetargu widłowego, o 15 protokół. (Ziemniaki będą nadal gotować, gdy wyjmiesz je z wody, a nie chcesz papkowatej sałatki ziemniaczanej!)
Odcedzić w durszlaku, a następnie umieścić durszlak na pustym garnku, z ognia, aby nadmiar wilgoci odparował z ziemniaków.
Zrobić dressing: w dużej misce, ubić majonez, szalotki, cukier, papryka, musztarda i ocet. Doprawić solą i kilkoma mielonymi pieprzem.
Dodać ziemniaki do miski z sosem i delikatnie wrzucić. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę.
Przed podaniem posypać chrupiącą prosciutto.