Kremowa sałatka owocowo-żelatynowa
Sałatka kremowo-owocowa z żelatyną może być właśnie przepisem bezglutenowym, którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka, 10 g tłuszczu i łącznie 255 kalorii. Za 62 centy za porcję, ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10 osobom. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup mandarynki, ananasa, ciężką śmietankę do ubijania i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 19%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Owocowa forma z żelatyną, Kremowa sałatka z żelatyny jagodowej i Owocowa sałatka z kurczakiem z lekkim kremowym dressingiem makowym.
Instrukcje
W dużej misce rozpuść żelatynę we wrzącej wodzie.
Dodaj sorbet; mieszaj, aż będzie gładka. Wymieszać z pomarańczami, ananasem i piankami marshmallow. Dodać bitą śmietanę.
Wlać do miski na 6 filiżanek. Przykryj i przechowuj w lodówce przez 3-4 godziny lub do momentu stwardnienia.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować wytrawnego rieslinga Louisa Guntruma. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
![Wytrawny Riesling Louisa Guntruma]()
Wytrawny Riesling Louisa Guntruma
Riesling Louis Guntrum Dry Riesling 2016 ma delikatny zapach białych brzoskwiń, moreli i soczystych gruszek. Imponujące odczucie w ustach i trwały smak. Klasyczny Riesling w wyrazie i elegancji.