Kremowa Polenta z prażonymi warzywami
Kremowa Polenta z prażonymi warzywami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 233 kalorie, 12g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać cukinię, cukier, cebula, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest solidne. Spróbuj Kremowy Rozmaryn Polenta + Klon Sól Morska Pieczone Zimowe Warzywa, Warzywa I Kremowa Polenta, oraz Curry grillowane warzywa z ciecierzycą i kremową polentą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zerwać i wyrzucić twarde końce szparagów; pokroić szparagi na 1-calowe kawałki.
Połącz szparagi, cukinię i cebulę w 15 x 10-calowej galaretce-roll pan pokrytej sprayem do gotowania.
Skropić olejem, posypać czosnkiem i 1/8 łyżeczki soli. Delikatnie mieszaj, aż warzywa będą pokryte skórką.
Piec w 475 przez 18 minut lub aż warzywa będą chrupiące i zaczną brązowieć, mieszając raz.
W międzyczasie wlać mleko do średniego rondla; umieścić na średnim ogniu. Stopniowo wymieszać mączkę kukurydzianą i 1/4 łyżeczki soli. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, 5 minut lub aż bardzo gruby.
Natychmiast łyżka mieszanki mąki kukurydzianej na 3 Indywidualne talerze do serwowania.
Połączyć ocet z cukrem; posypać warzywami. Dobrze wrzucić; łyżka warzyw równomiernie na mieszance mąki kukurydzianej.
Posypać równomiernie serem; w razie potrzeby posypać pieprzem.