Kremowa Polenta z kurczakiem, karmelizowana szalotka, rukola
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj kremową polentę z kurczakiem, karmelizowaną szalotką, rukolą. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 716 kalorii. Na $3.79 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, polentę, pierś z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać orzeszki piniowe, można śledzić to danie główne z Ciasto gruszkowe z orzeszkami piniowymi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kotlety cielęce z pieczoną szalotką, rukolą i miękką polentą, Karmelizowana Kapusta Na Kremowej Polencie, oraz Kremowa Polenta z karczochem, karmelizowaną cebulą i oliwkowym Ragout.
Instrukcje
1
Pokrój kurczaka na pół poziomo, aby kawałki były równej grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2
Podgrzać 4 szklanki bulionu w średnim rondlu na średnim ogniu do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
3
Dodać kurczaka i zmniejszyć ogień na wolnym ogniu. Gotować, aż kurczak jest po prostu gotowane przez (160 ° F), O 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Przelać kurczaka na talerz (rezerwa cały bulion) i rozdrobnić na kawałki wielkości kęsa, gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
5
Umieścić kurczaka w małej misce i wlać 3/4 szklanki bulionu na kurczaka, aby zachować wilgotność. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
6
Rozgrzać 3 łyżki oleju na średniej patelni na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Dodaj szalotkę, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu i gotuj, mieszając, aż szalotka zacznie się złocić, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Przetworzony Ser Amerykański Light (polecamy: Velveeta Light)
8
Podgrzać 5 szklanek bulionu (przy użyciu bulionu do gotowania kurczaka i świeżego nieużywanego bulionu) w dużym rondlu o ciężkim dnie na średnim ogniu. Kiedy bulion się zagotuje, ubijamy polentę drobnym, stałym strumieniem. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, ubijając, a następnie obniżyć ogień tak, że mieszanina pozostaje w niskim wrzenia (patrz uwaga powyżej). Gotuj, aż polenta będzie miękka i kremowa, mieszając od czasu do czasu (patrz uwaga powyżej) i dodając dodatkowy bulion w razie potrzeby (użyj wody, jeśli skończy się bulion).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
4 Uncje Przetworzonego, Lekkiego Amerykańskiego Sera (zalecany: Velveeta Light)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
9
Gdy polenta jest gotowane, zdjąć z ognia i ubić w maśle i parmezanem do połączenia. Doprawić do smaku i zachować ciepło (patrz uwaga powyżej).
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
10
Dodać kurczaka (z bulionem) do szalotki i podgrzewać na średnim ogniu, aż tylko ogrzeje. Doprawić do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
11
Łyżka polenta do miski i top z mieszanki kurczaka i orzechów pinii. Wymieszać z rukolą i skropić pozostałym olejem oraz posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Piersi Z Kurczaka Z Rożna
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala