Kremowa Polenta z boczkiem i żurawiną

Kremowa Polenta z boczkiem i żurawiną
Need a danie główne bezglutenowe? Kremowa Polenta z boczkiem i żurawiną może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 94g tłuszczu, oraz w sumie 1270 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.84 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz masło, pieprz, żurawinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać suszoną żurawinę, można podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Śniadaniowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kremowa Polenta z jajkiem, Arrabiatą i boczkiem, Kremowa Polenta z boczkiem i szałwią, oraz Kremowa Polenta śniadaniowa z Asiago, tymiankiem, bekonem i jajkami w koszulce dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Dla polenta: Przynieś bulion, 2 1/2 szklanki wody i soli do wrzenia w ciężkim rondlu 5-quart na średnim ogniu. Stopniowo ubijaj polentę. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, często mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i mąka kukurydziana jest miękka, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
BulionBulion
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Zdjąć patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać parmezan, mleko i masło. Mieszaj, aż masło i parmezan się roztopią. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ParmezanParmezan
MasłoMasło
MlekoMleko
1
Umieść stojak na piekarnik na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Ułóż boczek w jednej warstwie na obramowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Piec do brązowego i chrupiące, 15 do 17 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Gdy boczek jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, posiekać na kawałki 1/2 cala. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
W małej misce wymieszać ser mascarpone, syrop klonowy i sól na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Syrop KlonowySyrop Klonowy
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Przenieś polentę do 4 misek lub talerzy do serwowania. Podzielić kawałki boczku i łyżką na wierzchu. Każdą porcję polać mascarpone i posypać suszoną żurawiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina Suszonażurawina Suszona
Kawałki Prawdziwego BoczkuKawałki Prawdziwego Boczku
MascarponeMascarpone
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn