Kremowa Polenta Kukurydziana

Kremowa Polenta Kukurydziana
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Kremowa Polenta kukurydziana może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6 i kosztuje 49 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 173 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ziarna kukurydzy, masło, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Kremowa Polenta Kukurydziana, Kurczak ze świeżą kukurydzą, pomidorami i kremową polentą, oraz Halibut ze świeżą kukurydzą, porem, pancettą i szałwią na kremowej Polencie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić bulion, 2 1/2 szklanki wody, masło i 1 łyżeczka soli do wrzenia w ciężkim, dużym rondlu na dużym ogniu. Stopniowo ubijaj polentę. Kontynuuj ubijanie, aż polenta zacznie gęstnieć, 2 do 3 minut. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Przykryć i gotować, aż polenta jest bardzo gęsta i delikatna, mieszając często z płaskim dnem łyżką lub żaroodporną gumową szpatułką, aby zapobiec przyklejaniu lub pieczeniu, o 20 protokół. Zmiksuj kukurydzę w mini procesorze, aż powstanie Gruboziarnisty puree. Przecier kukurydziany wymieszać z polentą. W razie potrzeby doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
MasłoMasło
BulionBulion
WodaWoda
KukurydzaKukurydza
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SzpatułkaSzpatułka
TrzepaczkaTrzepaczka
TrudnośćNormalny
Gotowe W35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn