Kremowa kapusta Savoy z marchewką
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, lacto ovo wegetariańskie i primal przepisy do pudełka z przepisami, kremowa kapusta włoska z marchewką może być przepis, który powinieneś wypróbować. Na 65 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 8. Jedna porcja zawiera 132 kalorie, 4G białka, oraz 8G tłuszczu. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 54 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz kapustę savoy, gałkę muszkatołową, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 26 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Kapusta Włoska I Rzepa, Risotto Z Kapustą Savoy, oraz Zapiekanka Z Kapusty Sabaudzkiej są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zdjąć z kapusty twarde zewnętrzne liście i wyrzucić.
Przeciąć na pół, a następnie usunąć twardy wewnętrzny rdzeń. Opłucz liście, a następnie rozdrobnij tak drobno, jak to tylko możliwe.
Marchew pokroić w cienkie paski lub zetrzeć na ruszcie w maszynce.
Doprowadzić patelnię wody do wrzenia i dodać kapustę i marchew. Gotować przez 6 minut, aż będzie miękka, a następnie odcedzić. Powrót do gorącej patelni i dodać masło i śmietanę. Doprawić pieprzem i solą, jeśli chcesz, dodaj gałkę muszkatołową i dobrze wymieszaj, aby pokryć. Włóż do naczynia i natychmiast podawaj.