Kremowa cytrynowo-pieprzowa Orzo z grillowanym kurczakiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kremowego cytrynowo-pieprzowego Orzo z grillowanym kurczakiem. Jedna porcja zawiera 419 kalorii, 31g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 288 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soku z cytryny, czosnek, kozi ser, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kremowa cytrynowo-pieprzowa Sałatka Orzo z kurczakiem i figami, Kurczak z pieprzem cytrynowym z Orzo, oraz Grillowane Greckie udka z kurczaka w / cytrynowy parmezan Orzo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić garnek wody do wrzenia; przygotować grill lub patelnię do grillowania na średnim ogniu.
Ubij razem jogurt, czosnek, sok z cytryny, 2 łyżeczki oleju i 1/2 łyżeczki każda sól i pieprz w średniej misce, aż dobrze połączone.
Udka kurczaka natrzeć pozostałym 1 łyżeczką oleju i posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Grill, aż ładnie oznaczone i gotowane przez, 10 do 12 minut na stronie.
Przenieść do deski do krojenia i odstawić na co najmniej 5 minut.
Dodać orzo do wrzącej wody i gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu al dente, mieszając w groszku w ostatniej chwili gotowania.
Odcedzić orzo i groszek, rezerwując 1 szklankę płynu do gotowania. Wymieszać orzo i groszek do mieszaniny jogurtu, wraz z kozim serem, 3 łyżki ziół i co najmniej 3/4 szklanki płynu do gotowania, aż dobrze połączone.
Cienko pokroić kurczaka i ułożyć na wierzchu orzo.
Posypać skórką z cytryny i pozostałą 1 łyżką ziół.