Krem Portugalski: Crema di Portogallo
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Portugalski krem: Crema di Portogallo może być niesamowite przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 1503 kalorii, 8G białka, oraz 31 g tłuszczu. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka ciężkiej śmietany, mleka, drobnego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Krem Portugalski: Crema di Portogallo, Helado de Maíz y Crema (lody kukurydziano-kremowe), oraz Włoskie Lody Śmietankowe.
Instrukcje
W dużym rondlu o grubym dnie połącz żółtka, skrobię kukurydzianą i cukier i dobrze wymieszaj łyżką.
Mżawka w mleku i umieścić patelnię na średnim ogniu. Gotować, stale mieszając 10 do 12 minut, aż powstanie gęsta śmietana. Nie pozwól, aby mieszanina się zagotowała.
Zdjąć z ognia, delikatnie wymieszać z sokiem i skórką, wlać do 6 schłodzonych kubków budyniu i pozostawić do całkowitego ostygnięcia w lodówce. Śmietanę ubić i ubić każdą filiżankę bitą śmietaną i kandyzowaną skórką.
W rondlu 2-quart, połączyć cukier i wodę i doprowadzić do wrzenia, upewniając się, że cały cukier jest rozpuszczony.
W dużym rondlu połącz skórkę i wystarczającą ilość zimnej wody, aby przykryć i doprowadzić do wrzenia.
Usuń skórkę, spłucz zimną wodą i powtórz proces jeszcze 2 razy.
Blanszowaną skórkę umieścić w rondlu i polać syropem na skórkę, dodając dodatkowy cal, aby pokryć skórkę. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu i gotować, aż skórka jest przezroczysta i miękka.
Zdjąć z ognia i ostudzić.
Odcedzić syrop i ułożyć skórkę na stojaku chłodzącym. Wrzucić cukier i przechowywać w szczelnym pojemniku.