Krem Pasternakowy
Pasternakowy krem wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 10 i kosztuje 36 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 117 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, pasternak, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to do kremu z pasternaku kokosowego, Zupa marchewkowo-Pasternakowa z chipsami Pasternakowymi, oraz Zupa Marchewkowo-Pasternakowa Z Chipsami Pasternakowymi.
Instrukcje
Lekko masło dziesięć 1/4-cup ramekins lub 8-by-12-calowe szklane naczynie do pieczenia. W średnim rondlu paruj pasternak do bardzo miękkiego, około 25 minut.
Pasternak przełożyć do robota kuchennego i puree. Przecedzić puree przez grube sito do średniej miski.
Ubić jajka, mleko, śmietanę, sól i pieprz. Przecedzić krem przez drobne sito i wlać do ramekinów lub naczynia do pieczenia. Ustaw ramekiny lub naczynie do pieczenia w dużej patelni do pieczenia i ostrożnie wlej wystarczającą ilość gorącej wody, aby dotrzeć do połowy boków ramekinów lub naczynia do pieczenia. Patelnię luźno przykryć folią.
Piec przez 45 minut na ramekiny i 1 godzinę na naczynie do pieczenia, lub do momentu, gdy krem jest po prostu ustawiony.
Make Ahead: krem można schłodzić na noc. Podgrzać w ramekins lub naczynia do pieczenia w kuchence mikrofalowej na wysokim, aż do ogrzania.