Krem cytrynowy z cytrynową werbeną
Krem cytrynowy z Werbenem cytrynowym jest bezglutenowe i wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 323 kalorie, 5G białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.31 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka jaj, długie liście werbeny cytrynowej, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Muffinki Z Oliwą Z Werbeny Cytrynowej ... Z Syropem Z Werbeny Cytrynowej, Sernik Werbena Cytrynowa, oraz Masło Werbena Cytrynowa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Połącz pierwsze 3 składniki w średnim rondlu. Gotować, aż mieszanina zostanie zmniejszona do 1/2 szklanki, o 4 protokół.
Dodać cukier; gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zmniejszy się do 1/3 szklanki, o 3 protokół. Wymieszać ze śmietaną.
Żółtka ubić, aby wymieszać w średniej misce. Stopniowo ubijać w gorącej mieszance śmietany.
Odcedzić krem przez sito do 4-szklanki miarki. Podziel na sześć ramekinów 2-szklankowych lub sufletów. Ramekiny przykryć folią.
Umieść ramekiny w metalowej patelni o wymiarach 13 x 9 x 2 cale.
Dodaj tyle gorącej wody do patelni, aby przejść do połowy boków ramekins.
Piec krem aż tylko ustawić, o 45 protokół.
Wyjąć patelnię z piekarnika; pozostawić do ostygnięcia w wodzie na patelni.
Przenieść ramekiny do lodówki. Schłodzić co najmniej 4 godziny lub przez noc.