Krem cytrynowy z cytrynową werbeną

Krem cytrynowy z cytrynową werbeną
Krem cytrynowy z Werbenem cytrynowym jest bezglutenowe i wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 323 kalorie, 5G białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.31 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka jaj, długie liście werbeny cytrynowej, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Muffinki Z Oliwą Z Werbeny Cytrynowej ... Z Syropem Z Werbeny Cytrynowej, Sernik Werbena Cytrynowa, oraz Masło Werbena Cytrynowa.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połącz pierwsze 3 składniki w średnim rondlu. Gotować, aż mieszanina zostanie zmniejszona do 1/2 szklanki, o 4 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodać cukier; gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zmniejszy się do 1/3 szklanki, o 3 protokół. Wymieszać ze śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
CukierCukier
4
Żółtka ubić, aby wymieszać w średniej misce. Stopniowo ubijać w gorącej mieszance śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Ubić sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Odcedzić krem przez sito do 4-szklanki miarki. Podziel na sześć ramekinów 2-szklankowych lub sufletów. Ramekiny przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
SitoSito
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Umieść ramekiny w metalowej patelni o wymiarach 13 x 9 x 2 cale.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8
Dodaj tyle gorącej wody do patelni, aby przejść do połowy boków ramekins.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PatelniaPatelnia
9
Piec krem aż tylko ustawić, o 45 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Wyjąć patelnię z piekarnika; pozostawić do ostygnięcia w wodzie na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
11
Przenieść ramekiny do lodówki. Schłodzić co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
12
Podawać schłodzone.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn