Krem Cappuccino
Krem Cappuccino to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 244 kalorie, 6G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką cukier, granulki kawy rozpuszczalnej, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 18%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Cappuccino Mix, Cappuccino, oraz Ciasto Cappuccino dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Miejsce 6 (6 oz.) budyń kubki lub ramekins w 13-na-9-calowej patelni do pieczenia.
W średnim rondlu, mleko oparzone, śmietana i laska cynamonu na średnim ogniu.
Ubić w granulkach kawy rozpuszczalnej. W średniej misce połączyć jajka, żółtka i cukier, ubijając do bąbelków, około 1 minuty. Stopniowo ubij gorącą mieszankę śmietany i wanilii. Kadzi krem do filiżanek, odrzucając laskę cynamonu.
Zalać gorącą wodą wokół kubków kremu do połowy się boki.
Piec, aż krem jest ustawiony, ale jiggly w centrum, o 30 protokół.
Pozostaw kremy do ostygnięcia w łaźni wodnej przez 20 minut, a następnie ostrożnie przenieś je do stojaka i pozostaw do temperatury pokojowej, około 40 minut. Przechowywać w lodówce kremy do zimna, około 3 godzin.
W razie potrzeby udekoruj bitą śmietaną i cynamonem.