Krem brulee czekoladowo-waniliowy
Czekoladowo-waniliowy Creme Brulee trwa około 1 godziny i 5 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8 osobom. Ten deser ma 633 kalorie , 7 g białka i 53 g tłuszczu na porcję. Za 1,06 USD za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Niewiele osób przepadało za tym śródziemnomorskim daniem. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Mieszanka ekstraktu waniliowego, gęstej śmietanki do ubijania, półsłodkich kawałków czekolady i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 22% , to danie nie jest tak wspaniałe. Crème Brulee z czekoladą i wanilią , Creme Brulee z ciemnej czekolady z cukrem waniliowym i Creme Brulee z białą czekoladą i truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway} są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym rondlu podgrzej śmietanę, aż wokół boków patelni utworzą się bąbelki. W małej misce ubij żółtka i 3/4 szklanki cukru.
Usuń śmietanę z ognia; niewielką ilość gorącej śmietany wymieszaj z żółtkami. Całość przełóż ponownie na patelnię, ciągle mieszając. Wymieszać z wanilią. Odłożyć na bok.
W kuchence mikrofalowej rozpuść kawałki czekolady; mieszaj, aż będzie gładka. Powoli wymieszaj 2 szklanki kremowej mieszanki, aż będzie gładka.
Przenieść do ośmiu nienatłuszczonych 6 uncji. kokilki lub pucharki z kremem.
Powoli wlewaj pozostałą mieszaninę kremu na grzbiet małej łyżki do kokilek, tworząc warstwy.
Umieść ramekiny w formie do pieczenia; dodaj 1 cal wrzącej wody do garnka.
Piec bez przykrycia w temperaturze 325°C przez 35-40 minut lub do momentu, aż środki się zetną (mieszanka będzie się trzęsła).
Wyjmij ramekiny z łaźni wodnej; ostudzić przez 10 minut. Przykryj i przechowuj w lodówce przez co najmniej 4 godziny.
Jeśli używasz palnika do creme brulee, posyp kremy pozostałym cukrem; podgrzewać aż do karmelizacji.
Jeśli pieczesz krem, połóż ramekiny na blasze do pieczenia; pozostawić w temperaturze pokojowej na 15 minut.
Posyp mieszanką cukru. Podpiekaj 8 cali od ognia przez 4-7 minut lub do momentu karmelizacji. Przechowywać w lodówce przez 1-2 godziny lub do momentu schłodzenia.
Polecane wino: Szampan, Tawny Port, Sauternes
Szampan, Tawny Port i Sauternes to moje najlepsze typy do Creme Brulee. Sauternes, Tawny Port i szampan uzupełniają kremowy creme brulee. NV Armon Sauterne z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![NV Armon Sauterne]()
NV Armon Sauterne
Świeży i żywy smak, z odrobiną aromatu złotych rodzynek. Najlepiej smakuje z pieczonym kurczakiem lub jagnięciną.