Kraty Ze Świeżych Malin
Fresh raspberry Gratins to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 275 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Mieszanka żółtek jaj, cukier, ekstrakt z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 17%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Fresh Lima Bean Gratins, Drunken Mushroom Gratins, oraz Placki Ziemniaczane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej brojlery przez co najmniej 15 minut, z rack około 5 cali od ciepła.
Aby zrobić sabayon, ubić żółtka i cukier w żaroodpornej misce ustawionej na patelni gotującej się (nie wrzącej) wody, aż będą gęste i kremowe, około 4 do 5 minut.
Trzepaczka prawie stale, zeskrobując mieszaninę jajek z dna miski. Powoli ubijaj wino Marsala i kontynuuj ubijanie nad gotującą się wodą przez około 5 minut, aż mieszanina będzie gęsta i gładka, jak miękka bita śmietana. Powinien zarejestrować około 150 stopni F na termometrze natychmiastowego odczytu.
Ubić wanilią, zdjąć z ognia i odstawić.
Umieść jedną szczelną warstwę malin w 6 (6 do 7-calowych) płytkich zapiekanych naczyniach. (Każda z moich potraw zawiera około pół litra malin.) Łyżka tyle sabayon na maliny, aby pokryć je.
Każdą z nich posypać lekko granulowanym cukrem. Ułóż naczynia na 2 patelniach i umieść je na jednej patelni w tym czasie pod brojlerem na 2 do 3 minut lub do momentu, gdy wierzchołki zapiekanek są lekko rumiane. Obserwuj je uważnie; palą się bardzo szybko!