Krata-Top Jeżyna Pie
Krata-Top Blackberry Pie jest Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.21 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 154 kalorie. Mieszanka masła, tapioka do szybkiego gotowania, białko jaja i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 33%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Lattice-Top Blackberry Pie {lattice top pie photo tutorial}, Krata-Top Jeżyna Pie, oraz Jeżyna Imbir Krata Ciasto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść blachę do pieczenia w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 204°.
Wymieszać jagody, cukier granulowany do smaku, skrobię kukurydzianą, masło, sok z cytryny, wodę i tapiokę.
Odstawić, rzucając od czasu do czasu, 20 minut.
Rozwałkuj 1 kawałek ciasta na 14-calową okrągłą i dopasuj do 9-calowej płyty ciasta (pojemność 4 filiżanek). Krawędź Trim, pozostawiając zwis 1/2 cala. Chill shell podczas toczenia się na górze.
Rozwałkuj pozostały kawałek ciasta na około 16-na 11-calowy prostokąt.
Pokrój poprzecznie na paski o szerokości 11 (1 1/4 cala) za pomocą karbowanego kółka do ciasta lub noża.
Wymieszać mieszankę jagodową, następnie równomiernie łyżkę do skorupki. Ułóż paski w ciasny wzór kraty na szczycie wypełniania i wykończenia pasków blisko krawędzi patelni.
Wierzch i brzeg posmarować białkiem i posypać cukrem.
Piec na gorącej blasze do pieczenia, aż skorupa jest złoty kolor i napełnianie jest bulgotanie, 1 godzina do 1 godziny i 10 minut. (Sprawdź ciasto po 45 minutach: jeśli krawędź Skórki zbyt szybko się brązowieje, przykryj ją folią lub osłoną skórki i kontynuuj pieczenie.) Przed podaniem całkowicie schłodzić na stojaku.