Kraby softshellowe pokryte żółtą kukurydzą z sosem musztardowym z czerwono-Chile podawane na rukoli

Kraby softshellowe pokryte żółtą kukurydzą z sosem musztardowym z czerwono-Chile podawane na rukoli
Kraby softshellowe pokryte żółtą kukurydzą z czerwono-musztardowym sosem serwowanym na rukoli to pescatarian przepis z 8 porcjami. To danie główne ma 868 kalorii, 54g białka, oraz 45 g tłuszczu na porcję. Na 5,61 zł / porcja, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, śmietana, oliwa z oliwek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby użyć żółtej mąki kukurydzianej, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Kukurydziane jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%. Spróbuj Grillowane Kraby Softshell Z Sałatką Jicama, Południowo-Zachodni Czerwony Sos Chile, oraz Sum w sosie orzechowym z dodatkiem fasoli maślanej, żółtej kukurydzy, czarnego ryżu i świeżego szpinaku dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodać cebulę i czosnek i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodaj pasilla i ancho chile proszków i gotować przez 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ancho Chili PepperAncho Chili Pepper
4
Dodać wino i gotować aż do wyschnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Dodać śmietanę i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
6
Dodać musztardę i gotować przez 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
1
Mąkę, mąkę kukurydzianą i jajka umieścić w osobnych miseczkach i doprawić solą i pieprzem do smaku. Każdy Krab zanurz w mące, otrząśnij nadmiar i zanurz w ubitych jajach, całkowicie pokrywając. Pogłębianie w mączce kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
KrabKrab
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Podgrzać 2 łyżki oleju i 1 łyżka masła w dużej patelni saute na średnim ogniu, aż zacznie palić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Saute 4 kraby na raz, aż ostry, 2 do 3 minut z każdej strony.
4
Wyjąć na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami. Wytrzyj patelnię za każdym razem czystą szmatką lub ręcznikiem papierowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Rukolę umieścić w misce i wymieszać z octem i olejem i doprawić solą i pieprzem do smaku. Ułóż ubraną rukolę na dużym talerzu, umieść kraby na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Podawać z czerwonym sosem Chile-musztarda.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwona Papryka ChiliCzerwona Papryka Chili
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka

Składniki

4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweCukierki kukurydziane, dodatkowe precle i owalne ciasteczka czekoladowe z kremem (w całości i pokruszone)Cukierki kukurydziane, dodatkowe precle i owalne ciasteczka czekoladowe z kremem (w całości i pokruszone)33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 caladrobno posiekane chili poblano z nasionamidrobno posiekane chili poblano z nasionami23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaudziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaproszek pasilla chileproszek pasilla chile4largesjajka lekko ubitejajka lekko ubite12 łyżeczki czosnku w proszkudrobno posiekany czosnekdrobno posiekany czosnek2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)16żywe kraby softshell, czyszczoneżywe kraby softshell, czyszczone1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1Cebula hiszpańska, drobno posiekanaCebula hiszpańska, drobno posiekana8krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło niesolonemasło niesolone7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwenie z lokalnego ogrodunie z lokalnego ogrodu1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calagorczyca pełnoziarnistagorczyca pełnoziarnista4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka kukurydziana żółta (oczywiście mielona)mąka kukurydziana żółta (oczywiście mielona)

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Od A do Z Chardonnay
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia37
Magazyn