Kraby Chile
Jeśli masz o 45 minut spędzić w kuchni, kraby Chile może być spektakularny bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis do wypróbowania. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 112 kalorii, 11g białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Mieszanka papryki, ząbki czosnku, thai chiles i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest solidne. Spróbuj Kraby Pęknięte, Piwo-kraby na parze, oraz Przyprawione kraby i krewetki z ziemniakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w robocie kuchennym; proces aż drobno zmielone. Wymieszać z ketchupem, cukrem, pastą fasolową i sokiem.
Umieść kraby w dużej misce; top z 1/2 Puchar Chile mieszaniny. Rzucać, aby połączyć. Odstaw pozostałą mieszaninę chile na bok. Marynować w lodówce 1 godzinę.
Rozgrzej grilla na średnim ogniu.
Usunąć kraby z marynaty; wyrzucić marynatę. Ułóż kraby, boki skorupy do góry, na stojaku do grillowania; grill 12 minut lub aż skorupy zmienią kolor na czerwony.
Podawać z pozostałym sosem chile i cebulą.
Dekoruj kolendrą, w razie potrzeby.
Wino uwaga: zawsze dobry zakład z owocami morza, gewrztraminer idealnie pasuje do krabów Chile. Liczi i przyprawy smaki Chateau Ste. Michelle Gewrztraminer Columbia Valley 2008 ($10), z Waszyngtonu, uzupełniają Azjatyckie smaki, podczas gdy lekkie słodkie owoce jabłka i gruszki w winie przeciwdziałają upałowi. -- Jeffery Lindenmuth