Krab z miękkiej skorupki ze świeżym tajskim zielonym Curry
Krab z miękkiej skorupki ze świeżym tajskim zielonym Curry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten wegański przepis służy 6 i kosztuje 3,73 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 913 kalorii. Jest to dość drogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz skórkę limonki, po przekątnej pokroić marchewkę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 61%. Spróbuj Sałatka z krabów Soft-Shell z zielonym sosem bogini, Smażony Krab Z Miękkiej Skorupki, oraz Kanapki Z Krabami Soft-Shell dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować curry, połącz pierwsze 6 składników w robocie kuchennym; proces 3 minuty lub do momentu utworzenia pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Podgrzać 1 łyżeczkę oleju w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście Pietruszki
3
Dodaj mieszaninę chile; smażyć 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
4
Dodać paprykę i 5 kolejnych składników (paprykę przesypać mlekiem kokosowym); doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut. Odkryć i dusić 10 minut. Wymieszaj sok z limonki i 1 łyżeczkę soli i utrzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Aby przygotować kraby, połącz skrobię kukurydzianą i 1/4 łyżeczki soli w płytkim naczyniu. Kraby pogłębiać w mieszaninie skrobi kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
6
Rozgrzać 2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Umieść 3 kraby na patelni, górne strony w dół; gotuj 3 minuty, delikatnie naciskając ciało i nogi na patelnię. Włączyć kraby; gotować 2 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Zdjąć z ognia. Powtórz procedurę z pozostałym olejem i krabami.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
9
Miejsce 1/2 Puchar ryżu jaśminowego w każdym z 6 płytkich misek; łyżka 3/4 Puchar mieszanki curry na każdej porcji. Dodać każdą porcję z 1 kraba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż Jaśminowy
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Krab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
10
W razie potrzeby udekoruj limonką i gałązkami kolendry.
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.