Krab królewski z masłem cytrynowo-imbirowym i pieczonymi ziemniakami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kraba królewskiego z masłem z trawy cytrynowej-imbirem i pieczonymi ziemniakami. Jedna porcja zawiera 183 kalorie, 21g białka, oraz 1g tłuszczu. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 1,74 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz Alaska nogi kraba królewskiego, ziemniaki cienkie skórki, szalotka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Nogi Kraba Z Trawy Cytrynowej Na Parze, Herbata mrożona z trawy cytrynowej i imbiru, oraz Taro z trawą cytrynową i imbirem.
Instrukcje
Ziemniaki szorować; każdy pokroić na pół w najszerszym wymiarze i ściąć boki masłem z trawą cytrynową-imbirem, w sumie około 1 łyżki stołowej. Ustaw ziemniaki pokrojone bokiem w płytkiej zapiekance 3-quart (o 9 przez 13 w.).
Piec w piekarniku zwykłym lub konwekcyjnym 400 przez 20 minut. Włącz ziemniaki pokrojone z boku i piec, aż dobrze rumiane i miękkie po przekłuciu, 20 do 30 minut dłużej.
W międzyczasie, w małej misce, wymieszać parmezan, szalotka, pietruszka, i czosnek. Gdy ziemniaki są gotowe, posypać mieszaninę równomiernie na nich. Przykryć i ogrzać.
Ułóż nogi kraba w jednej warstwie na patelni o wymiarach 11 na 17 cali.
Posmaruj masłem z trawy cytrynowej - imbiru, używając łącznie około 2 łyżek stołowych. Broil 4 do 6 cali od ciepła, aż mięso jest gorące w środku najgrubszej części nogi (cut gdzie pęknięty do badania), 8 do 10 protokół.
Udka kraba przekładamy na talerz, układamy wokół nich ziemniaki i posypujemy mieloną świeżą bazylią.
Podawać z pozostałym masłem z trawy cytrynowej-imbirem, aby dodać do smaku.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.