Królik w sosie musztardowym

Królik w sosie musztardowym
Jeśli u pacjenta występuje około 1 godzina i 30 minut do spędzenia w kuchni, Królik w sosie musztardowym może być doskonałym bezglutenowe przepis do wypróbowania. Ten sos ma 545 kalorii, 57g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.83 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 586 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz królika, wino, ziarnistą musztardę wiejską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Królik w sosie musztardowym, Królik W Sosie Musztardowym, oraz Pieczona noga królika z boczkiem i sosem musztardowym.

Instrukcje

1
Posypać kawałki królika solą: dobrze posolić kawałki królika i odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut do godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso KróliczeMięso Królicze
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
1
Rozgrzać masło na średnim ogniu w dużej patelni z pokrywką. Poklepać kawałki królika i osuszyć je na maśle. Rób to w umiarkowanym tempie – nie chcesz, aby masło się przypaliło – i nie pozwól, aby kawałki królika stykały się ze sobą. Zrób to partiami, jeśli potrzebujesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso KróliczeMięso Królicze
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Gdy królik jest rumiany, wyjmij go do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KrólikCały Królik
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Dodaj szalotki i brąz je dobrze. To zajmie 3-4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1
Wlać białe wino i włączyć ciepło do wysokiej. Zeskrobać wszelkie rumiane kawałki na dnie patelni drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać musztardę, tymianek i wodę i doprowadzić do wrzenia. Skosztuj sosu do soli i dodaj w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Królik płaszcz z sosem, przykryć i gotować na wolnym ogniu: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KrólikCały Królik
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
4
Dodać kawałki królika, zalać je sosem, a następnie upuścić ogień do niskiego poziomu. Przykryć i gotować delikatnie przez 45 minut. Chcesz, żeby mięso prawie spadało z kości. Może potrzebować więcej czasu, ale nie powinien potrzebować więcej niż godzinę. Dzikie króliki czasami potrzebują więcej czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso KróliczeMięso Królicze
Cały KrólikCały Królik
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
5
Gdy mięso będzie gotowe, delikatnie wyjmij je na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
6
Zmniejszyć sos, dodać śmietanę i natkę pietruszki: podgrzać do wysokiej temperatury i zagotować sos o połowę. Wyłączyć ogień i dodać śmietanę i natkę pietruszki. Wymieszać sos do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
7
Podawać: odstawić królika na patelnię. Zalać sosem i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KrólikCały Królik
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Podawaj to danie z chrupiącym chlebem i dużym białym winem, takim jak białe Bordeaux, biała mieszanka Cotes du Rhone lub maślany California Chardonnay. Jeśli wolisz piwo, spróbuj połączyć je z niefiltrowanym piwem pszenicznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du RhoneCotes Du Rhone
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
łyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwekłyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwek
1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Rodzaje PotrawSos
Magazyn