Przepis kozie curry można zrobić w około 3 godziny i 25 minut. Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański służy 4 i kosztuje 1,82 zł za porcję. To danie główne ma 569 kalorii, 20g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. 213 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka cebuli, kolendry, scotch bonnet chilli, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 96%, co jest znakomite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Koza Curry, Jamaican Goat Curry, oraz Jamaican Goat Curry.
Instrukcje
1
Umieścić cebulę, czosnek i imbir w robocie kuchennym i wymieszać do czystej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Rozgrzej olej w dużym naczyniu żaroodpornym, dodaj mieszankę cebuli i gotuj przez 5 minut, aż zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)
3
Dodać Chilli, liście curry, tymianek, curry w proszku i 2 łyżeczki soli. Gotować przez 2-3 min, aż pachną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Curry
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
4
Na patelnię wrzucić baranina lub kozę. Gotować przez 5 minut na średnim ogniu, aż mięso rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Baranina
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
5
Dodać pokrojone pomidory i wywar. Zwiększyć ogień, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 minut. Zmniejszyć ogień, przykryć i pozostawić na wolnym ogniu delikatnie przez 2 godziny zdjąć pokrywę na ostatnie 30 minut gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
6
Dodać fasolę do ogrzania, plus więcej chili, jeśli chcesz to bardziej pikantne. Po 5 minutach Więcej, Usuń z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Dodatki (opcjonalnie)
7
Dodać sok z cytryny i kolendrę i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
8
Podawać z rozgrzaną roti i ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Pratsch Organic Gruner Veltliner z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.