Kozie curry

Kozie curry
Przepis kozie curry można zrobić w około 3 godziny i 25 minut. Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański służy 4 i kosztuje 1,82 zł za porcję. To danie główne ma 569 kalorii, 20g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. 213 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka cebuli, kolendry, scotch bonnet chilli, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 96%, co jest znakomite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Koza Curry, Jamaican Goat Curry, oraz Jamaican Goat Curry.

Instrukcje

1
Umieścić cebulę, czosnek i imbir w robocie kuchennym i wymieszać do czystej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Rozgrzej olej w dużym naczyniu żaroodpornym, dodaj mieszankę cebuli i gotuj przez 5 minut, aż zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
3
Dodać Chilli, liście curry, tymianek, curry w proszku i 2 łyżeczki soli. Gotować przez 2-3 min, aż pachną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście CurryLiście Curry
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
4
Na patelnię wrzucić baranina lub kozę. Gotować przez 5 minut na średnim ogniu, aż mięso rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
BaraninaBaranina
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodać pokrojone pomidory i wywar. Zwiększyć ogień, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 minut. Zmniejszyć ogień, przykryć i pozostawić na wolnym ogniu delikatnie przez 2 godziny zdjąć pokrywę na ostatnie 30 minut gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
6
Dodać fasolę do ogrzania, plus więcej chili, jeśli chcesz to bardziej pikantne. Po 5 minutach Więcej, Usuń z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
7
Dodać sok z cytryny i kolendrę i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
8
Podawać z rozgrzaną roti i ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
RotiRoti

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Pratsch Organic Gruner Veltliner z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Pratsch Organic Gruner Veltliner
Pratsch Organic Gruner Veltliner
100% Certyfikowany Ekologiczny Gruner Veltliner. To wino jest ziołowe, świeże i pikantne z nutami białego pieprzu, jabłka i cytrusów na podniebieniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia48
Magazyn