Kozi ser-rukola Ravioli z masłem pomidorowo-Pancetta
Przepis kozi ser-rukola Ravioli z masłem pomidorowo-Pancetta może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 531 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 3,66 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pancettę, tymianek, liście bazylii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kozi ser-rukola Ravioli z masłem pomidorowo-pancetta, Ravioli z arugulanem i kozim serem, oraz Ravioli z rukolą, pomidorami i pancettą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj szalotki; sauté 10 minut.
Dodaj rukolę; wrzucić, aż zwiędną, ale nadal jasnozielony, o 3 protokół.
Przenieść mieszaninę rukoli do dużej miski i ostudzić.
Wymieszać z kozim serem i parmezanem. Doprawić solą i pieprzem.
Linia 2 blachy do pieczenia z folią heavy-duty; spryskać folią z nonstick spray.
Umieść 4 owijki wonton na powierzchni roboczej; Pozostałe owijki przykryj plastikiem, aby zapobiec wyschnięciu. Delikatnie posmaruj całą powierzchnię każdego opakowania białkiem jajka. Łyżka 1 obfita łyżeczka napełniania do środka każdego opakowania. Fold owijki po przekątnej na pół, tworząc Trójkąty. Mocno dociśnij krawędzie, aby je uszczelnić. Ułóż ravioli na przygotowanych arkuszach. Powtórz z pozostałymi opakowaniami i nadzieniem. (Może być wykonane z wyprzedzeniem. Przykryć plastikiem i schłodzić do 1 dnia; lub przykryć plastikiem, a następnie folią o dużej wytrzymałości i zamrozić do 1 tygodnia. W przypadku zamrożenia nie rozmrażaj przed gotowaniem.)
Smażyć posiekaną pancettę na dużej patelni na średnim ogniu, aż będzie chrupiąca i brązowa. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść pancetta na ręcznik papierowy; odcedzić. Odstawić.
Wylać wszystkie, ale 1 łyżka kapieli z patelni.
Dodaj masło do kapieli na patelni; roztopić na średnim ogniu.
Dodaj pomidory i tymianek; smażyć, aż pomidory będą miękkie, o 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem. (Może być wykonany 2 godziny wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.)
W dużej misce umieścić roztopione masło. Gotować połowę ravioli w dużym garnku wrzącej osolonej wody, aż po prostu miękkie, około 4 minut na świeże lub 5 minut na zamrożone. Za pomocą dużego Sitka, przenieść ravioli durszlak i odsączyć; miejsce w misce z masłem i wrzucić do herbu. Przykryj, aby się ogrzać. Gotować Pozostałe ravioli w tym samym garnku wrzącej wody.
Odcedzić i dodać do miski z masłem ravioli. Wrzucić delikatnie do herbu. Podziel ravioli między miski. Rozgrzej masło pomidorowe na średnim ogniu.
Dodaj zastrzeżone pancetta i bazylia; sauté 1 minuta. SOS łyżka na ravioli; udekorować tymiankiem.
* Pancetta, włoski boczek utwardzony w soli, jest dostępny na włoskich rynkach i w delikatesach w wielu supermarketach.