Kotlety z kurczaka z pieczarkami i cebulą perłową
Kotlety z kurczaka z pieczarkami i cebulą perłową mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 459 kalorii, 40g białka, oraz 19g tłuszczu. Na 3,51 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz paprykę, perłową cebulę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kotlety Wieprzowe Z Marynowaną Perłową Cebulą I Pancettą, Wołowina duszona w czerwonym winie z perłową cebulą i grzybami, oraz Obfita fasolka szparagowa z pieczarkami i perłową cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Każdą pierś kurczaka pokroić na pół poziomo, tworząc 8 kotletów.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Kurczaka posypać równomiernie 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Mąkę umieścić w płytkim naczyniu; kurczak pogłębiać w mące, wytrząsając nadmiar.
Dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelnię; zawirować do herbu.
Dodaj 4 kotlety na patelnię; gotować 2 protokół z każdej strony lub do czasu zakończenia.
Wyjąć kurczaka z patelni i ogrzać. Powtórz procedurę z 1 łyżką oliwy z oliwek i pozostałymi 4 kotletami.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju do patelni; zawirować do herbu.
Dodaj cebulę i grzyby perłowe; smażyć 6 minut lub aż rumiane.
Zdjąć patelnię z ognia. Ostrożnie dodaj brandy do patelni; powrót do patelni na średnim ogniu i doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Gotować, aż płyn prawie odparuje (około 2 minut).
Połączyć bulion i skrobię kukurydzianą, mieszając trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodać mieszaninę bulionu do patelni, mieszając trzepaczką; gotować 2 minuty, od czasu do czasu mieszając. Powrót kurczaka na patelnię; gotować 1 minutę.
Wyjąć z ognia; wymieszać pozostałą 1/4 łyżeczki soli, masła i tymianku.