Kotlety z kurczaka nadziewane pomidorem i czosnkiem
Kotlety z kurczaka nadziewane pomidorem i czosnkiem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 319 kalorii. Przynosi ci to Epikurious. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Udaj się do sklepu i podnieś ząbek czosnku, przegrzebki z kurczaka, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 36%. Podobne przepisy to Kotlety z kurczaka nadziewane pomidorem i czosnkiem, Pietruszka i czosnek kotlety z kurczaka z brokułami, oraz Kotlety z kurczaka z pomidorami Sauté.
Instrukcje
Wymieszać czosnek, pastę anchois, natkę pietruszki, 1/2 łyżki oleju i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Kurczaka osuszyć, następnie posmarować natką pietruszki. Złóż kurczaka na pół w poprzek i włóż 2 plastry pomidora do każdej kieszeni. Doprawić poza kieszeniami 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu (łącznie), następnie posmarować 1/2 łyżki oleju.
Podgrzać pozostałą łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu do gorąca.
Dodać kurczaka i brązowy 2 minuty na stronie. Zmniejszyć ogień do niskiej i przykryć patelnię, następnie gotować, aż kurczak jest po prostu gotowane przez, 3 do 5 minut więcej.
Podawać z sokami na patelni.