Kotlety Z Kurczaka Cytrynowo-Szałwiowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kotletów z kurczaka z cytryną i szałwią. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 375 kalorii. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz wino, masło, piersi z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kotlety wieprzowe z szałwią i cytrynową bułką tartą, Kotlety Z Kurczaka Panierowane Z Szałwią, oraz Kotlety Z Kurczaka Cytrynowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Każdą pierś kurczaka pokroić na pół poziomo, aby zrobić 2 cienkie kotlety.
Posypać lekko wodą, umieścić między dwoma arkuszami folii i Funt aż 1/4 cala grubości. Doprawić solą i pieprzem.
Do płytkiego naczynia wlać mąkę i doprawić solą. Jajka lekko ubić sokiem z cytryny w innym płytkim naczyniu.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Zagrzebać kotlety w mące, wytrząsając nadmiar; zanurzyć w mieszance cytrynowo-jajecznej, obustronnie pokrywając.
Dodać kotlety na patelni i gotować, aż złoty na dnie, o 2 protokół.
Dodać liście szałwii na patelni, następnie włączyć kotlety i gotować, aż złoty z drugiej strony, o 2 Więcej minut.
Przenieś kotlety i szałwię na wyłożony papierowym ręcznikiem talerz.
Wylać pozostały olej z patelni.
Dodać wino i bulion z kurczaka i gotować na średnim ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 5 protokół.
Dodać masło i wirować do rozpuszczenia.
Przełożyć kurczaka na talerz. Top z smażoną szałwią i skropić sosem z patelni.
Podawać z cytrynowymi klinami i ziarnami na boku.
Wrzucić 2 filiżanki squasha zimowego w kostkach i 1 kufel pomidorów cherry z oliwą z oliwek i solą na blasze do pieczenia; piec w temperaturze 425 stopni F do miękkości, 25 protokół. W międzyczasie połączyć 1 szklankę farro lub jęczmienia w rondlu z 1/2 łyżeczki soli, szczypta płatków czerwonej papryki, liść laurowy i tyle wody, aby pokryć przez 1 cal. Doprowadzić do dusić na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio niskie i gotować, odkryte, aż al dente, 15 do 20 protokół.
Odcedzić farro (usunąć liść laurowy) i wrzucić z dyni, pomidory, 1 łyżka oliwy z oliwek i 3 łyżki posiekanej natki pietruszki i startego pecorino. Doprawić solą i pieprzem.
Zdjęcia Antonis Achilleos