Kotlety z indyka z pieczoną papryką i mozzarellą
Kotlety z indyka z pieczoną papryką i mozzarellą mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 564 kalorie, 102g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 6,1 USD za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sól, paprykę, marsalę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest solidne. Spróbuj Polane kotlety z indyka i papryka, Kotlety z indyka smażone ze szparagami i czerwoną papryką, oraz Bruschetta z pieczoną papryką i mozzarellą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kliny papryki, skórki do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Broil 10 minut lub do poczernienia.
Umieścić w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnić.
Odstawić 10 minut; obrać.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Indyka posypać szałwią, solą i pieprzem.
Dodać indyka na patelnię; gotować 2 1/2 protokół z każdej strony lub aż rumiane. Top każdy kotlet z 1 kawałek papryki i 2 łyżki sera.
Dodaj Marsala i bulion do patelni. Przykryć i gotować 45 sekund lub aż ser topi.
Wyjąć indyka z patelni łyżką szczelinową.
Doprowadzić mieszaninę Marsala do wrzenia; gotować do zmniejszenia do 1/4 szklanki (o 1 1/2 protokół).
Wyjąć z ognia; dodać masło, mieszając trzepaczką do dobrze wymieszanego.
Podawać z indykiem; w razie potrzeby udekorować liśćmi szałwii.