Kotlety z indyka w sosie żurawinowo-pomarańczowym
Kotlety z indyka z żurawiną i pomarańczą wymagają około 20 minut od początku do końca. Ten przepis pozwala na przygotowanie 4 porcji, każda z 348 kaloriami , 31 g białka i 7 g tłuszczu . Za 2,42 USD za porcję przepis ten pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką sól, białko jaja, polędwiczki z piersi indyka i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Jest ono dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 41% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Kotlety z indyka z żurawiną i świeżą chavrie , Panierowane kotlety z kurczaka i Kotlety z ciecierzycy .
Instrukcje
Rozpłaszcz indyka na grubość 1/4 cala.
Włóż bułkę tartą do płytkiej miski. W innej płytkiej misce ubij białko jaja, mleko i sól. Zanurz indyka w mieszance białka jaja, a następnie obtocz w bułce tartej. Schłodź indyka bez przykrycia przez 10 minut.
Tymczasem w małym rondelku podgrzej sos żurawinowo-pomarańczowy. Na dużej patelni nieprzywierającej zrumień indyka na oleju przez 3-4 minuty z każdej strony lub do momentu, aż nie będzie już różowy.
Podawać z sosem i indykiem.