Kotlety z indyka w sosie żurawinowo-pomarańczowym

Kotlety z indyka w sosie żurawinowo-pomarańczowym
Kotlety z indyka z żurawiną i pomarańczą wymagają około 20 minut od początku do końca. Ten przepis pozwala na przygotowanie 4 porcji, każda z 348 kaloriami , 31 g białka i 7 g tłuszczu . Za 2,42 USD za porcję przepis ten pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką sól, białko jaja, polędwiczki z piersi indyka i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Jest ono dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 41% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Kotlety z indyka z żurawiną i świeżą chavrie , Panierowane kotlety z kurczaka i Kotlety z ciecierzycy .

Instrukcje

1
Rozpłaszcz indyka na grubość 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2
Włóż bułkę tartą do płytkiej miski. W innej płytkiej misce ubij białko jaja, mleko i sól. Zanurz indyka w mieszance białka jaja, a następnie obtocz w bułce tartej. Schłodź indyka bez przykrycia przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 Suszony Pieprz Morita1 Suszony Pieprz Morita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Tymczasem w małym rondelku podgrzej sos żurawinowo-pomarańczowy. Na dużej patelni nieprzywierającej zrumień indyka na oleju przez 3-4 minuty z każdej strony lub do momentu, aż nie będzie już różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Podawać z sosem i indykiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn