Kotlety z indyka w sosie winno-cytrynowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc wypróbuj Kotlety z Indyka w Sosie Winno-Limonkowym. Ten przepis daje 4 porcje po 172 kalorie , 20 g białka i 4 g tłuszczu każda. Za 1,15 USD za porcję przepis ten pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką bulion z kurczaka, sól, paprykę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 25 minut . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 36% , co nie jest takie niesamowite. Wypróbuj Kotlety z Indyka z Żurawiną i Świeżą Chavrie , Kotlety z Cielęciny z Cytryną i Pieprzem oraz Kotlety Z Kurczaka Z Cytryną, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W płytkiej misce wymieszaj mąkę, sól, paprykę i pieprz. Zanurz indyka w mieszance mąki, aby pokryć obie strony; strzepnij nadmiar.
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj indyka i smaż w partiach po 1–2 minuty z każdej strony, aż indyk straci różowy kolor.
Dodaj wino i sok z cytryny do patelni, mieszając, aby poluzować zrumienione kawałki z patelni. Doprowadź do wrzenia; gotuj, aż płyn zmniejszy się o połowę. Włóż kotlety z powrotem do patelni; obróć, aby pokryć i podgrzej.