Kotlety z indyka w sosie winno-cytrynowym

Kotlety z indyka w sosie winno-cytrynowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc wypróbuj Kotlety z Indyka w Sosie Winno-Limonkowym. Ten przepis daje 4 porcje po 172 kalorie , 20 g białka i 4 g tłuszczu każda. Za 1,15 USD za porcję przepis ten pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką bulion z kurczaka, sól, paprykę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 25 minut . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 36% , co nie jest takie niesamowite. Wypróbuj Kotlety z Indyka z Żurawiną i Świeżą Chavrie , Kotlety z Cielęciny z Cytryną i Pieprzem oraz Kotlety Z Kurczaka Z Cytryną, aby uzyskać podobne przepisy.

Instrukcje

1
W płytkiej misce wymieszaj mąkę, sól, paprykę i pieprz. Zanurz indyka w mieszance mąki, aby pokryć obie strony; strzepnij nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodaj indyka i smaż w partiach po 1–2 minuty z każdej strony, aż indyk straci różowy kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4
Wyjąć z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj wino i sok z cytryny do patelni, mieszając, aby poluzować zrumienione kawałki z patelni. Doprowadź do wrzenia; gotuj, aż płyn zmniejszy się o połowę. Włóż kotlety z powrotem do patelni; obróć, aby pokryć i podgrzej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawSos
Magazyn