Kotlety z bakłażana: Cotolette di Melanzane
Kotlety z bakłażana: Cotolette di Melanzane może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 199 kalorii. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jeśli masz bułkę tartą, pietruszkę, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Polpette di melanzane (bakłażan 'klopsiki'), Melanzane Fritte (Bakłażan Sadzony), oraz Bakłażan parmezan (Melanzane alla Parmigiana) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój bakłażany w okrągłe plasterki, każdy o grubości 1/2 cala.
Plastry obficie posypać solą, a następnie umieścić je w durszlaku. Jest w porządku, jeśli plasterki bakłażana nakładają się lub pokrywają się nawzajem. Pozostaw bakłażana w durszlaku przez co najmniej 1 godzinę, dając czas soli, aby wchłonąć gorycz bakłażana. Nie spłucz bakłażana, po prostu otrząśnij nadmiar wody.
Gdy bakłażan jest gotowy do użycia, użyj widelca, aby lekko ubić trzy jajka w płytkiej misce.
Rozłóż bułkę tartą na patelni. Doprawić plastry bakłażana do smaku solą i pieprzem. Lekko pogłębiać każdy kawałek bakłażana najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej. W rondlu 2-quart, podgrzać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, aby wymyślić 1/4 sposób u pthe stronie patelni, na średnim ogniu. Kiedy olej zaczyna palić, ułóż kilka plastrów bakłażana w jednej warstwie na patelni. Smażyć plastry na złoty kolor, około 2 minut z każdej strony. Po ugotowaniu pierwszej partii bakłażana wyjąć z patelni do naczynia do serwowania za pomocą łyżki szczelinowej. Powtórz proces gotowania, zaczynając od dodania 3 świeżych łyżek oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na patelnię, aż wszystkie kotlety zostaną ugotowane.
Podawać na ciepło, przyozdobione serem caciocavallo, pepperoncino, liśćmi kopru włoskiego i sokiem z klinów pomarańczowych.