Kotlety wieprzowe ziołowo-cytrynowe
Przepis zioło & cytryna kotlety wieprzowe mogą być wykonane w około 1 godzinę i 30 minut. Na 2,45 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 273 kalorie. Ten przepis służy 6. 33 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga dużych kotletów schabowych, ząbków czosnku, pietruszki z płaskim liściem i liści laurowych. Sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest solidne. Łatwe Ziołowe Kotlety Wieprzowe Z Cytryną, Grillowane Kotlety Wieprzowe Z Ziołami Cytrynowymi, oraz Grillowane Kotlety Wieprzowe Z Ziołami Cytrynowymi są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Posadź kotlety w naczyniu.
Czosnek, natkę pietruszki, nasiona kopru włoskiego, skórkę z cytryny i sok, olej i lukier, następnie natrzeć na kotlety. Kotlety pozostaw do marynowania przez co najmniej godzinę lub do dnia.
Podgrzej grilla, patelnię lub patelnię na patelnię. Przyprawić kotlety, następnie gotować przez 5-8 minut z każdej strony, aż do ugotowania (jeśli gotujesz partiami, zawiń gotowane kotlety w folię, podczas gdy kończysz resztę).
Dodajemy ćwiartki cytrynowe na ostatnią min. do słoniny, następnie podajemy razem z wieprzowiną.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.