Kotlety wieprzowe zapiekane w sosie z zielonego pieprzu

Kotlety wieprzowe zapiekane w sosie z zielonego pieprzu
Ten przepis służy 4. Jeśli 6,19 zł za porcję spada w budżecie, kotlety wieprzowe z sosem z zielonego pieprzu może być wybitny jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 503 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, Skórka z cytryny, czosnek -2, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kotlety Wieprzowe W Sosie Z Zielonego Pieprzu, Steki zapiekane i sos z zielonego pieprzu z pieczonymi ziemniakami i zieloną fasolką, oraz Pieczony filet wołowy z sosem z zielonego pieprzu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Za pomocą palców, zdjąć liście z dołu 4 cale gałązek rozmarynu i drobno posiekać tyle liści, Aby 2 łyżki stołowe. W dużym, płytkim naczyniu wymieszaj posiekany rozmaryn z mielonym czosnkiem i 1/4 szklanki oliwy z oliwek. Kotlety schabowe doprawić solą i czarnym pieprzem, dodać do marynaty rozmarynowej i obrócić do marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Czosnek MielonyCzosnek Mielony
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MarynataMarynata
RozmarynRozmaryn
2
Odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.
3
Owinąć 2 plastry lardo wokół krawędzi każdego kotleta wieprzowego i zabezpieczyć wykałaczką. Z boku naprzeciwko wykałaczki, szaszłyk każdy z kotletów z 2 pozbawionymi gałązek rozmarynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
RozmarynRozmaryn
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
SzaszłykiSzaszłyki
4
Na dużej patelni podgrzej 3 łyżki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać kotlety schabowe i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż bogato rumiane na dnie, o 3 protokół. Włącz kotlety i gotować na umiarkowanym ogniu, aż rumiane na drugiej stronie i po prostu gotowane przez, o 4 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
6
Kotlety schabowe przełożyć na półmisek i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
7
Wylać tłuszcz na patelni i dodać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać rozgnieciony czosnek i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż złoty kolor, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
9
Dodaj wino i gotować na dużym ogniu, skrobanie się rumiane kawałki z dna patelni, aż zredukowane do 2 łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodaj bulion z kurczaka, startą skórkę z cytryny i pokruszony czerwony pieprz i gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
11
Zdjąć z ognia. Wyrzucić zmiażdżony czosnek i wymieszać z solonym zielonym pieprzem. Doprawić solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Zielony PieprzZielony Pieprz
CzosnekCzosnek
12
Usuń wykałaczki z wieprzowiny. Łyżkę sosu na kotlety i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Kotlety wieprzowe w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Możesz spróbować GEN5 Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.
GEN5 Chardonnay
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn