Kotlety wieprzowe zapiekane w sosie z zielonego pieprzu
Ten przepis służy 4. Jeśli 6,19 zł za porcję spada w budżecie, kotlety wieprzowe z sosem z zielonego pieprzu może być wybitny jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 503 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, Skórka z cytryny, czosnek -2, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kotlety Wieprzowe W Sosie Z Zielonego Pieprzu, Steki zapiekane i sos z zielonego pieprzu z pieczonymi ziemniakami i zieloną fasolką, oraz Pieczony filet wołowy z sosem z zielonego pieprzu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Za pomocą palców, zdjąć liście z dołu 4 cale gałązek rozmarynu i drobno posiekać tyle liści, Aby 2 łyżki stołowe. W dużym, płytkim naczyniu wymieszaj posiekany rozmaryn z mielonym czosnkiem i 1/4 szklanki oliwy z oliwek. Kotlety schabowe doprawić solą i czarnym pieprzem, dodać do marynaty rozmarynowej i obrócić do marynaty.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.
Owinąć 2 plastry lardo wokół krawędzi każdego kotleta wieprzowego i zabezpieczyć wykałaczką. Z boku naprzeciwko wykałaczki, szaszłyk każdy z kotletów z 2 pozbawionymi gałązek rozmarynu.
Na dużej patelni podgrzej 3 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać kotlety schabowe i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż bogato rumiane na dnie, o 3 protokół. Włącz kotlety i gotować na umiarkowanym ogniu, aż rumiane na drugiej stronie i po prostu gotowane przez, o 4 minut dłużej.
Kotlety schabowe przełożyć na półmisek i ogrzać.
Wylać tłuszcz na patelni i dodać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Dodać rozgnieciony czosnek i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż złoty kolor, o 1 minutę.
Dodaj wino i gotować na dużym ogniu, skrobanie się rumiane kawałki z dna patelni, aż zredukowane do 2 łyżki.
Dodaj bulion z kurczaka, startą skórkę z cytryny i pokruszony czerwony pieprz i gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki, o 8 protokół.
Zdjąć z ognia. Wyrzucić zmiażdżony czosnek i wymieszać z solonym zielonym pieprzem. Doprawić solą i czarnym pieprzem.
Usuń wykałaczki z wieprzowiny. Łyżkę sosu na kotlety i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety wieprzowe w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Możesz spróbować GEN5 Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.
![GEN5 Chardonnay]()
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.