Kotlety wieprzowe z sosem żurawinowym, Porto i rozmarynem
Kotlety wieprzowe z żurawiną, Porto i sosem rozmarynowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 443 kalorie, 30g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 2,83 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz masło, sos żurawinowy, tawny port i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby korzystać z portu można śledzić to danie główne z Szewc Portowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kotlety jagnięce z sosem z rozmarynu i Porto, Sos żurawinowy z Porto, rozmarynem i suszonymi figami, oraz Wieprzowina rozmarynowa z sosem jagodowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kotlety schabowe posypać solą, pieprzem i 1 łyżeczką rozmarynu. Roztopić masło w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu, aż zacznie brązowieć.
Dodać kotlety wieprzowe i gotować, aż rumiane i gotowane przez, o 5 protokół na stronie.
Przełożyć na talerz; przykryć, aby się ogrzać.
Dodaj bulion, Port, i pozostałe 1 3/4 łyżeczki rozmarynu do tej samej patelni i gotować, aż płyn jest lekko zmniejszona, o 4 protokół.
Dodać sos żurawinowy; doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, o 7 protokół. Doprawić sosem solą i pieprzem. Łyżka sosu na kotlety wieprzowe i podawać.