Kotlety wieprzowe z sosem piwnym z marmoladą cebulową
Need a dairy free main course? Kotlety wieprzowe z piwem z marmoladą cebulową mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 472 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.97 za porcję. Mieszanka przepyszne piwo, takie jak amber ale, ocet jabłkowy, nasiona kopru włoskiego i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć piwo, można śledzić to danie główne z Chewy Brown Sugar & Brown Ale Cookies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Jalapeño I Kotlety Wieprzowe Z Piwem, Kotlety Wieprzowe Z Grilla W Beer-Brined, oraz Kotlety schabowe z piwem z prażonymi jabłkami.
Instrukcje
Kotlety wieprzowe opłukać. W 1 1/2 - do 2-Quart patelni na średnim ogniu, wymieszać piwo, sól, 2 łyżki brązowego cukru, ziarna pieprzu, nasiona gorczycy, Nasiona kopru włoskiego i czosnek, aż sól i cukier zostaną rozpuszczone.
Niech mieszanina ostygnie całkowicie.
Umieść kotlety w plastikowej torbie o pojemności 2 litrów i dodaj solankę. Uszczelnić i schłodzić 4 do 6 godzin.
Usunąć kotlety z solanki (wyrzucić solankę). Kotlety opłukać i osuszyć.
Oliwę z oliwek wlać na 12-calową patelnię na średnim ogniu. Na gorąco, dodać kotlety i gotować, obracając raz, aż dobrze rumiane z obu stron, o 6 minut w sumie.
Kotlety przełożyć na talerz.
Dodaj cebulę do patelni. Mieszać często, aż cebula są bardzo miękkie i rumiane, 20 do 25 minut (niższe ciepło, jeśli to konieczne, aby zapobiec przypaleniu). Wymieszać w occie i pozostałe 2 łyżki brązowego cukru i gotować, skrobanie dno patelni poluzować wszelkie rumiane kawałki, aż ciecz jest prawie całkowicie odparowany.
Umieść kotlety na mieszance cebuli i przykryj patelnię; gotuj, aż kotlety będą ledwo różowe w środku (wycięte do testu), 6 do 8 minut.
Ustawić kotlety na talerzach i łyżka mieszanki cebuli nad nimi.
Kalorie 603 (54% z tłuszczu); Tłuszcz 36g (sat 10g); białko 43g; węglowodany 28g; błonnik 1g; Chol 133mg; sód N / A.