Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym Madeira
Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym wymagają z grubsza 35 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 256 kalorii, 3G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli i grubo zmielonego pieprzu, liści tymianku, 6 grzybów cremini i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kotlety wieprzowe pieczone na patelni z sosem Madeira, Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym, oraz Kotlety wieprzowe w kremowym sosie pieczarkowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
W dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu dodaj olej z pestek winogron. Pozostawić olej do dymu lekko. Każdy kotlet schabowy doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dodajemy do patelni. Zapiekać z każdej strony przez 2 minuty. Po ładnie rumiane z każdej strony, przenieść kotlety na patelni blachy z regałem i piec w piekarniku przez dodatkowe 6 do 8 protokół.
Kotlety wyjąć z piekarnika na półmisek. Zastrzegamy patelnię na sos Madera.
W tej samej patelni, że kotlety były smażone, dodać 1 łyżka masła, szalotki, czosnek, i grzyby. Gotować na średnim ogniu, aż do lekko karmelizowanego.
Dodać mąkę i wymieszać z pastą.
Dodaj wino Madera i deglaze patelni. Obniżyć ogień, dodać bulion wołowy i gotować na wolnym ogniu przez kilka minut.
Wyjąć z ognia i wymieszać z pozostałym masłem i świeżymi ziołami. Gdy masło się stopi, polać sosem kotlety wieprzowe i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.