Kotlety wieprzowe z sosem Dijon
Kotlety wieprzowe z sosem Dijon to bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 230 kalorii. Ten przepis z prostych przepisów wymaga pieprzu, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, pietruszki i musztardy dijon. Przepis ten zachwycił 2334 osoby. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wielu osobom spodobała się ta przystawka. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Podobne przepisy to Kotlety wieprzowe z sosem Dijon, Kotlety wieprzowe w sosie ziołowym Dijon, oraz Kotlety wieprzowe w sosie ziołowym Dijon.
Instrukcje
Kotlety schabowe osuszyć papierowymi ręcznikami.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Wymieszać z masłem.
Jak tylko masło się stopi, dodaj kotlety wieprzowe do patelni i podsmaż je, około 2-3 minut z każdej strony. Zmniejszyć ogień lekko, jeśli kotlety brązowy zbyt szybko.
Kotlet schabowy wyjąć z patelni i wylać większość tłuszczu.
Dodać szalotki i gotować je na wysokim ogniu med aż zmiękną, o 1 minutę.
Dodaj 1/2 szklanki wina i doprowadzić do wrzenia, deglazing patelni przez skrobanie brązowych bitów z dna patelni.
Dodać bulion, kotlety z powrotem na patelnię, przykryć i gotować: wymieszać bulion i kotlety z powrotem na patelnię. Doprowadzić sos na wolnym ogniu, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować, aż kotlety są gotowane przez (145 ° F temp. wewnętrzna), o 10 do 15 protokół.
Usuń kotlety, dodaj pozostałe wino, zmniejsz:
Kotlety schabowe wyjąć na ciepły talerz; przykryć folią, aby się ogrzały.
Dodaj pozostałe pół szklanki wina. Zwiększ ciepło do Wysokiej, aby zagotować soki z patelni. Zmniejsz soki o połowę, około 3 minut.
Dodać śmietanę, zmniejszyć, ubić musztardę i natkę pietruszki:
Dodać śmietanę i gotować jeszcze 3 minuty, aż sos zmniejszy się i zgęstnieje, a skrobanie patelni drewnianą łyżką pozostawia ślad.
Zdjąć z ognia i ubić musztardę i pietruszkę. Jeśli chcesz, dodaj więcej musztardy do smaku.
Kotlety ułożyć na łóżku z sosem i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.