Kotlety Wieprzowe Z Sosem Brzoskwiniowym
Kotlety wieprzowe z sosem brzoskwiniowym to danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 518 kalorii, 33g białka, oraz 14g tłuszczu. Za $2.11 za porcję, ten przepis okładki 26% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Udaj się do sklepu i weź ocet jabłkowy, sos worcestershire, ketchup i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 64%. Podobne przepisy to Kotlety wieprzowe z brzoskwiniowym sosem Barbecue, Kotlety wieprzowe z sosem Bourbon-brzoskwinia, oraz Kotlety wieprzowe z sosem Jeżynowo-brzoskwiniowym.
Instrukcje
Ugotuj dżem, keczup, 1 łyżkę sosu Worcestershire i 3 łyżki wody na dużej patelni na średnim ogniu, ubijając, aż zgęstnieje, około 5 minut.
Ubij ocet, a następnie masło, po kilka kawałków na raz; ubij kilka łyżek wody, jeśli sos jest zbyt gęsty.
Zdejmij z ognia i przykryj.
Włóż zieloną fasolkę do miski nadającej się do kuchenki mikrofalowej; posyp wodą i dopraw solą i pieprzem. Przykryj folią, przekłuj plastik i mikrofaluj do miękkości, 8 do 10 minut.
Ubij 1 szklankę mąki, proszek do pieczenia, 1/2 szklanki wody, białko jajka i pozostałą 1 łyżeczkę sosu Worcestershire w misce; w razie potrzeby dodaj jeszcze kilka łyżek wody.
Umieść pozostałą 1/2 szklanki mąki w płytkim naczyniu.
Rozgrzej 1/4 cala olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu, aż osiągnie 375 stopni F na termometrze do smażenia w głębokim tłuszczu. Kotlety schabowe pogłębić w mące, a następnie zanurzyć w cieście. Smażyć na złoty kolor, 3 do 4 minut z każdej strony.
Odcedź na ręcznikach papierowych.
Podawać z sosem brzoskwiniowym i zieloną fasolką.
Zdjęcia: Christopher Testani
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Riesling
Pinot Noir, Chardonnay i Riesling to moje najlepsze typy kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, suchy riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir to ogólnie bezpieczny zakład na dania wieprzowe. Możesz spróbować Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki). Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 22 dolarów za butelkę.
![Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki)]()
Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki)
Po aromatach czarnej wiśni, ziela angielskiego, czarnej porzeczki i gliny następują smaki dzikich malin, ciemnych jagód i kruszonej mineralności skalnej. Po gęstym wejściu następuje słodki i soczysty dotyk ust, wsparty kwasowością, jedwabistymi taninami i subtelnym ziemistym wykończeniem.