Kotlety wieprzowe z sosem ananasowym i meksykańskim kuskusem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kotletów wieprzowych z sosem ananasowym i meksykańskim kuskusem. Jedna porcja zawiera 571 kalorii, 32G białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.74 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, pieprz jalapeno, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kotlety wieprzowe Nadziewane jabłkiem i cebulą w sosie pomarańczowo-ananasowym, Kotlety wieprzowe z kuskusem wiśniowym, oraz Kotlety schabowe i sos dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Obficie posypać kotlety schabowe z obu stron solą i pieprzem. W średniej misce wymieszać czosnek, 2 łyżki oliwy z oliwek, rozmaryn i tymianek, aż do połączenia. Rub mieszaninę równomiernie po obu stronach kotletów wieprzowych i odstawić na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Kotlety Wieprzowe
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Podgrzać Pozostałe 1 łyżeczka oleju w dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu. Kotlety schabowe z każdej strony przesmażyć na złoty kolor, około 4 minut z każdej strony. Zmniejszyć ogień do średniej, dodać sok ananasowy, Wino i cebulę perłową. Przykryć i dusić, aż kotlety schabowe są gotowane przez, O 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Szklanek Połówek Zielonych Winogron
Cebula Perłowa
Kotlety Wieprzowe
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść kotlety wieprzowe i cebulę na półmisek i przykryć, aby się ogrzać. W małej misce rozgnieść widelcem masło i mąkę, aż utworzy się pasta; ubić pastę do gotującego się płynu i gotować przez około 1 minutę, aż sos zgęstnieje. Posmakuj i wymieszaj przyprawę z solą i pieprzem, a tuż przed podaniem polej ją kotletami schabowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Kotlety Wieprzowe
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Możesz spróbować Antica Chardonnay (Mountain Select). Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.