Kotlety wieprzowe z kapustą i pomidorami
Kotlety wieprzowe z kapustą i pomidorami to bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne danie główne. Ten przepis jest dla 2 osób. Jedna porcja zawiera 210 kalorii , 28 g białka i 6 g tłuszczu . Za 1,89 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka papryki, bulionu z kurczaka, oliwy z oliwek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 25 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 89% , to danie jest wyśmienite. Podobne przepisy obejmują Grillowane kotlety wieprzowe z ananasem , Pieczone faszerowane kotlety wieprzowe i Serowe kotlety wieprzowe .
Instrukcje
Na dużej, nieprzywierającej patelni wysmarowanej sprayem do smażenia zrumień kotlety wieprzowe.
Zdejmij i trzymaj w cieple. Na tej samej patelni dodaj olej, cebulę i czerwoną paprykę. Smaż przez 3-5 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie. Wymieszaj z kapustą, pomidorem, bulionem, pieprzem, solą i papryką.
Włóż kotlety z powrotem do patelni. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 8-10 minut lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 160°, a warzywa będą miękkie.