Kotlety wieprzowe z jabłkiem i octem balsamicznym i ryżem
Kotlety wieprzowe z ryżem i jabłkiem w occie balsamicznym zajmują około 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 610 kalorii , 48 g białka i 13 g tłuszczu . Za 3,02 USD za porcję otrzymujesz danie główne dla 4 osób. 2 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga octu balsamicznego, cebuli, pieprzu i pieczarek. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje niesamowitą ocenę Spoonacular wynoszącą 85% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kotlety wieprzowe z jabłkiem - smak jesieni w 30 minut , Kotlety jagnięce marynowane w occie balsamicznym i Kotlety wieprzowe z curry i kalafiorem z ryżem basmati .
Instrukcje
Posyp kotlety wieprzowe 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Na dużej patelni rozgrzej olej na średnim ogniu. Zrumień kotlety wieprzowe z obu stron; wyjmij z patelni.
Na tej samej patelni dodaj jabłka, grzyby i cebulę; gotuj i mieszaj przez 4-5 minut lub do miękkości. Wymieszaj z ryżem, bulionem, octem, tymiankiem i pozostałą solą i pieprzem. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj pod przykryciem przez 5 minut.
Na wierzchu połóż kotlety wieprzowe i piecz pod przykryciem przez 4–6 minut lub do momentu, aż termometr włożony do wieprzowiny wskaże 145°.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.