Kotlety wieprzowe z jabłkiem i octem balsamicznym i ryżem

Kotlety wieprzowe z jabłkiem i octem balsamicznym i ryżem
Kotlety wieprzowe z ryżem i jabłkiem w occie balsamicznym zajmują około 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 610 kalorii , 48 g białka i 13 g tłuszczu . Za 3,02 USD za porcję otrzymujesz danie główne dla 4 osób. 2 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga octu balsamicznego, cebuli, pieprzu i pieczarek. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje niesamowitą ocenę Spoonacular wynoszącą 85% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kotlety wieprzowe z jabłkiem - smak jesieni w 30 minut , Kotlety jagnięce marynowane w occie balsamicznym i Kotlety wieprzowe z curry i kalafiorem z ryżem basmati .

Instrukcje

1
Posyp kotlety wieprzowe 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Na dużej patelni rozgrzej olej na średnim ogniu. Zrumień kotlety wieprzowe z obu stron; wyjmij z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Na tej samej patelni dodaj jabłka, grzyby i cebulę; gotuj i mieszaj przez 4-5 minut lub do miękkości. Wymieszaj z ryżem, bulionem, octem, tymiankiem i pozostałą solą i pieprzem. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj pod przykryciem przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Na wierzchu połóż kotlety wieprzowe i piecz pod przykryciem przez 4–6 minut lub do momentu, aż termometr włożony do wieprzowiny wskaże 145°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
4
Odstawić na 5 minut przed podaniem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia45
Magazyn