Kotlety wieprzowe z jabłkiem i octem balsamicznym i ryżem

Kotlety wieprzowe z jabłkiem i octem balsamicznym i ryżem
Kotlety wieprzowe z ryżem i jabłkiem w occie balsamicznym zajmują około 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 610 kalorii , 48 g białka i 13 g tłuszczu . Za 3,02 USD za porcję otrzymujesz danie główne dla 4 osób. 2 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga octu balsamicznego, cebuli, pieprzu i pieczarek. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje niesamowitą ocenę Spoonacular wynoszącą 85% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kotlety wieprzowe z jabłkiem - smak jesieni w 30 minut , Kotlety jagnięce marynowane w occie balsamicznym i Kotlety wieprzowe z curry i kalafiorem z ryżem basmati .

Instrukcje

1
Posyp kotlety wieprzowe 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Na dużej patelni rozgrzej olej na średnim ogniu. Zrumień kotlety wieprzowe z obu stron; wyjmij z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Na tej samej patelni dodaj jabłka, grzyby i cebulę; gotuj i mieszaj przez 4-5 minut lub do miękkości. Wymieszaj z ryżem, bulionem, octem, tymiankiem i pozostałą solą i pieprzem. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj pod przykryciem przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Na wierzchu połóż kotlety wieprzowe i piecz pod przykryciem przez 4–6 minut lub do momentu, aż termometr włożony do wieprzowiny wskaże 145°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
4
Odstawić na 5 minut przed podaniem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia45
Magazyn