Kotlety wieprzowe z jabłkiem i octem balsamicznym i ryżem

Kotlety wieprzowe z jabłkiem i octem balsamicznym i ryżem
Kotlety wieprzowe z ryżem i jabłkiem w occie balsamicznym zajmują około 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 610 kalorii , 48 g białka i 13 g tłuszczu . Za 3,02 USD za porcję otrzymujesz danie główne dla 4 osób. 2 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga octu balsamicznego, cebuli, pieprzu i pieczarek. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje niesamowitą ocenę Spoonacular wynoszącą 85% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kotlety wieprzowe z jabłkiem - smak jesieni w 30 minut , Kotlety jagnięce marynowane w occie balsamicznym i Kotlety wieprzowe z curry i kalafiorem z ryżem basmati .

Instrukcje

1
Posyp kotlety wieprzowe 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Na dużej patelni rozgrzej olej na średnim ogniu. Zrumień kotlety wieprzowe z obu stron; wyjmij z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Ząbków Czosnku, Obranych, Przekrojonych Na Pół I Pokrojonych W Cienkie Plasterki5 Ząbków Czosnku, Obranych, Przekrojonych Na Pół I Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Na tej samej patelni dodaj jabłka, grzyby i cebulę; gotuj i mieszaj przez 4-5 minut lub do miękkości. Wymieszaj z ryżem, bulionem, octem, tymiankiem i pozostałą solą i pieprzem. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj pod przykryciem przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Na wierzchu połóż kotlety wieprzowe i piecz pod przykryciem przez 4–6 minut lub do momentu, aż termometr włożony do wieprzowiny wskaże 145°.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Ząbków Czosnku, Obranych, Przekrojonych Na Pół I Pokrojonych W Cienkie Plasterki5 Ząbków Czosnku, Obranych, Przekrojonych Na Pół I Pokrojonych W Cienkie Plasterki
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
4
Odstawić na 5 minut przed podaniem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia45
Magazyn