Kotlety wieprzowe z chrzanem i pieczoną rzep: Costolette al Raffano
Kotlety wieprzowe z chrzanem i pieczoną rzep: Costolette al Raffano może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $4.7 za porcję, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1170 kalorii, 80g białka, oraz 75 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jeśli masz pieprz, cebulę, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Costolette d ' abbacchio fritte (panierowane kotlety jagnięce w stylu rzymskim), Kotlety schabowe z chrzanem i jabłkami, oraz Kotlety Schabowe Z Chrzanem.
Instrukcje
Kotlety doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ubić jajko z solą i pieprzem i zanurzyć każdy kotlet w jajku, a następnie w bułce tartej.
Na dużej patelni, rozgrzać olej na dużym ogniu i dodać kotlety, pracy w partiach, jeśli to konieczne, i gotować, aż głęboki złoty kolor z obu stron, o 10 protokół.
W międzyczasie, w małym rondlu, rozgrzać masło na średnim ogniu, aż się rozpuści, a następnie ubić mąkę, ciągle mieszając, aż się rozpuści.
Ubijamy bulion, trochę na raz, następnie mieszamy chrzan i gotujemy przez 10 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku i zalać kotletami.
W dużym rondlu o grubym dnie podgrzać olej na dużym ogniu, aż do palenia.
Dodać wszystkie części kurczaka i brązowy na całym, mieszając, aby uniknąć spalania.
Dodaj marchew, cebula, i seler do garnka i gotować, aż miękkie i rumiane. Wrzuć kurczaka do garnka i dodaj 3 ćwiartki wody, pastę pomidorową, ziarna pieprzu i pietruszkę. Wymieszać drewnianą łyżką, aby usunąć rumiane kawałki kurczaka i warzyw z dna patelni. Doprowadzić prawie do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na małym wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 2 godziny, od czasu do czasu odtłuszczanie nadmiaru tłuszczu.
Usuń z ciepła, odkształć i naciśnij ciała stałe na dnie kadzi, aby wyjąć wszystkie płyny. Wymieszać wywar, aby ułatwić chłodzenie i odstawić na bok. Przechowywać w lodówce zapasów w małych pojemnikach do tygodnia lub zamrażać do miesiąca.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Umieść rzep w dużym garnku i przykryj wodą.
Dodać 2 łyżki soli, doprowadzić do wrzenia i gotować do miękkości.
Rzepy pokroić na 5 sztuk każda i umieścić w zapiekance. Okładka z besciamella i Parmigiano. Doprawić solą i pieprzem i piec 30 minut, aż besciamella bąbelkuje, a wierzch jest rumiany.
W średnim rondlu rozgrzać masło do rozpuszczenia.
Dodać mąkę i wymieszać, aż będzie gładka. Na średnim ogniu, gotować, aż światło złoty kolor, o 6 do 7 protokół.
W międzyczasie podgrzej mleko w oddzielnej patelni, aż się zagotuje.
Dodać mleko do mieszaniny masła 1 szklanka na raz, ubijając stale, aż będzie bardzo gładka i doprowadzić do wrzenia. Gotować 10 minut i zdjąć z ognia. Doprawić solą i gałką muszkatołową i odstawić.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety schabowe świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.