Kotlety wieprzowe wędzone z batatami

Wędzone kotlety wieprzowe ze słodkimi ziemniakami mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,84 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 509 kalorii, 44g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka tartych jabłek, pieprz, olej canolan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać cierpkie jabłka, możesz podążać za tym daniem głównym z Crock - Pot Pieczone Jabłka jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowane kotlety wieprzowe wędzone ze słodko-kwaśną glazurą, Kotlety schabowe duszone z batatami i jabłkami, oraz Kotlety wieprzowe przyprawione Marokańczykiem z puree słodkimi ziemniakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej patelni żaroodpornej, gotować kotlety w oleju na średnim ogniu przez 2-3 minuty z każdej strony lub aż kotlety są lekko rumiane; odcedzić.
Przenieś do nasmarowanego 13-calowego. x 9-po. naczynie do pieczenia. Na wierzchu słodkie ziemniaki.
Połącz brązowy cukier i pieprz; posypać słodkimi ziemniakami. Wierzch z jabłkami; skropić sokiem jabłkowym.
Przykryć i piec w temperaturze 325° przez 30 minut. Piec 10-15 minut dłużej lub do miękkości mięsa.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jednym z win, które można spróbować jest Hindsight Win Chardonnay. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Win Chardonnay]()
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.