Kotlety wieprzowe w sosie z czerwonej porzeczki
Kotlety wieprzowe z pikantnym sosem z czerwonych porzeczek to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.41 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 343 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz spread owoc porzeczki, rosół z kurczaka, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kotlety Wieprzowe Z Pikantnym Sosem Cebulowym, Porzeczkowe Kotlety Schabowe Glazurowane, oraz "Kotlety" wieprzowe Laurie L. Z Redukcją czarnej porzeczki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać rondel na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodać cebulę i 1 łyżka czosnku; gotować 4 protokół lub aż cebula będzie miękka.
Dodać wino; gotować 5 minut lub aż płyn prawie wyparuje.
Dodać cukier i owoce rozprowadzić; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę.
Dodać ocet; powrócić do wrzenia. Gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki (o 5 protokół).
Rozgrzej dużą patelnię grillową na średnim ogniu. Płaszcz w sprayu do gotowania.
Połączyć 2 łyżki czosnku i skórki; posypać równomiernie wieprzowiny, naciskając do przyklejenia.
Posypać równomiernie pieprzem i solą.
Dodaj wieprzowinę na patelnię; gotować 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Wyjąć z patelni; odstawić 5 minut.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety schabowe świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.